ZAANDAM - De politie heeft in een woning aan de Molenstraat donderdag in twee ruimten hennepplantages aangetroffen met in totaal meer dan 100 hennepplanten.

De hennepplantages zijn door specialisten ontmanteld. Er bleek sprake te zijn van diefstal van stroom, niet geheel ongevaarlijk: een van de stoppen in de meterkast was zo heet geworden dat deze gedeeltelijk was weggesmolten.

Alle hennep zal worden vernietigd.

Risico’s
Een hennepkwekerij kan voor omwonenden gevaar met zich mee brengen: brand- en ontploffingsgevaar door mogelijke kortsluiting, oververhitting of lekkage. Daarom is het belangrijk dat u de signalen herkent van een hennepkwekerij.

Herkenning van een hennepkwekerij
Een hennepkwekerij is te herkennen aan de sterke (hennep)geur. Ervaart u een constant zoemend of ronkend geluid van een luchtafzuiging? Dan kunt u best wel eens te maken hebben met een hennepkwekerij. Ook natuurlijk als u een sterke henneplucht ruikt.

Vermoeden van hennepkwekerij in uw omgeving?
Denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Herkent u iets van de kenmerken van een hennepkwekerij? Bel dan de politie via 0900 – 8844, Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 of klik op deze link

2021146171