ZAANDAM - Dinsdag 30 april om 02.40 uur hebben agenten een verdachte van auto-inbraak op heterdaad aangehouden. Bij de inbraak is er een stuur gestolen.


Rond 02.30 uur kwam er een melding binnen van een auto-inbraak op de Indigostraat. De verdachte was gevlucht in de richting van de bloemengracht. De verdachte keerde enkele minuten later weer terug op de Indigostraat. Hier heeft de verdachte zich verstopt achter een boom en is staande gehouden. Het gestolen stuur was onvindbaar waarnaar er een hondengeleider is ingezet om de buit op te sporen. Daar werden alleen het inbrekersgereedschap gevonden. Afgelopen tijd zijn er veel sturen gestolen in de omgeving en vermoedelijk is er sprake van mobiel banditisme.

Mobiel banditisme

Met mobiel banditisme bedoelen we internationaal rondtrekkende criminele bendes. Criminelen in deze bendes plegen allerlei misdrijven en verdienen daar hun geld mee. Denk aan misdrijven zoals winkeldiefstal, woninginbraak, oplichting en zakkenrollerij. Criminelen in deze bendes zijn vaak maar een korte tijd in Nederland. Zij verblijven meestal op campings, in recreatieparken, hotels en tijdelijk gehuurde woningen. Na een kort verblijf trekken de mobiele bandieten door naar een ander land of gaan ze terug naar het thuisland.

Slachtoffer van auto-inbraak? Doe altijd aangifte!

Het kan zijn dat u ook slachtoffer bent geworden van een auto-inbraak, maar dat nog niet gemeld hebt. Doe altijd aangifte. Neem ook contact met ons op als u getuige bent geweest van auto-inbraak. Contact opnemen met de politie kan via 0900-8844 of via onderstaande tipformulier.

Verdachte situatie

Ziet u iets verdachts, meld dit dan altijd bij de politie. Dat kan via het algemeen telefoonnummer 0900-8844. Bel bij spoed of heterdaad altijd 112.