ZAANDAM - Een inwoner van Zaandam heeft gisterochtend twee mannen opgesloten die even daarvoor zijn tuinhuisje hadden gekraakt. De man betrapte het duo bij de inbraak op het terrein van een volkstuinvereniging aan de Ringweg, trok de deur dicht en belde de politie.

De 44-jarige en 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats hadden het zichzelf intussen comfortabel gemaakt in het gekraakte tuinhuisje. Binnen lagen een lege fles wijn en braaksel. Volgens de politie was het dakloze duo waarschijnlijk van plan het tuinhuisje tijdelijk als woning te gebruiken.

Na een aantal minuten gaven ze zich aan de politie over en werden ze ingesloten op bureau Zaandijk, schrijft de politie op Facebook. Na onderzoek bleek dat zij nog gezocht worden door de politie in Duitsland.

Op bureau Zaandijk wilde een van de verdachte niet mee te werken aan het afgeven van vingerafdrukken. Ook dat zal de man ten laste worden gelegd. De politie meldt dat ze zijn vingerafdrukken, eventueel onder dwang, alsnog gaan afnemen.