Zaandijk - De politie hield woensdag 14 maart rond 16.00 uur een 13-jarige jongen uit Zaandijk aan voor het in het bezit hebben van een nepvuurwapen.

Bij de meldkamer kwam een melding binnen dat er een jongen was gezien met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De melder kon niet zien of het wapen echt of nep was.
De gealarmeerde agenten gingen direct ter plaatse en troffen de jongen aan. Hij overhandigde het op een vuurwapen gelijkend voorwerp en werd aangehouden.
Het wapen werd technisch onderzocht en hieruit bleek dat het ging om een balletjespistool.

Valse naam

Bij het noteren van de identiteitsgegevens van de verdachte, gaf de jongeman een naam op waarbij de agenten direct twijfelden.
Bij navraag bleek dat de jongeman niet helemaal eerlijk was over zijn identiteit. Hij gaf een valse naam op en kreeg hiervoor een bekeuring.

Nepvuurwapens zijn verboden!

Als een nepvuurwapen niet van een echt vuurwapen is te onderscheiden, handelen agenten alsof het een echt vuurwapen is. In deze gevallen kan het voorkomen dat agenten iemand onder schot nemen. Gelukkig was dat in deze situatie niet het geval.

Levensgevaarlijk

Mensen beseffen niet hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn als nepwapens in verkeerde handen vallen. Als je met zo’n goed lijkend nepwapen op straat loopt dan is dat een misdrijf. Als je met een CE-goedgekeurd speelgoedwapen voor een dreigende situatie zorgt, dan is dat een overtreding.
Voor meer informatie omtrent nepvuurwapens verwijzen wij u door naar de volgende pagina. -Nepvuurwapens-

2018047108