ZAANDAM - "Het gebeurde eigenlijk vlak onder mijn slaapkamerraam," zegt een ongeruste bewoner van de Dodonaeusstraat in de Zaanse wijk Poelenburg na de autobranden van vannacht. In de straat werden twee auto's door brand verwoest. Een derde auto aan de Thijssestraat raakte licht beschadigd als gevolg van een waarschijnlijk aangestoken brandje.

In de Dodonaeusstraat stond rond middernacht een auto in lichterlaaie. Het vuur sloeg overnaar een auto die ernaast geparkeerd stond. Ook die auto werd door brand verwoest en is total loss.

"Een attente buurman waarschuwde me vannacht. Hij zag rook uit de achterbak van mijn auto komen. Toen ik buiten kwam, rook ik verbrand rubber en hoorde ik brandweer sirenes", zegt Annette van der Wel, eigenaar van een van de auto's. Volgens Van der Wel gaat de politie er vanuit dat de eerste auto is aangestoken. Het vuur sloeg vervolgens over op haar auto, een vrij nieuw wagentje. De auto is total loss.

Thijssestraat
Ook in de Thijssestraat was het raak. Ook daar gaat het vermoedelijk om brandstichting. In De Thijssestraat lukte het niet om de auto echt in vuur en vlam te zetten.


Zie NH Nieuws voor beelden van de branden.