”Op m’n zeventiende verkocht ik mijn eerste bed. Nu, 40 jaar later, vind ik het nog steeds leuk mensen te helpen met een goede nachtrust door de juiste adviezen en leveren van topkwaliteit bedden, matrassen, kussen en aanverwante zaken”, zegt de inmiddels 57-jaar jonge Sigfrid Appelman.

De eigenaar van AlphaBed, Zaanweg 124 in Wormerveer voelt zich in z’n nopjes in zijn fraaie showroom aan de Zaanbocht. “Een prachtlocatie toch? Waarbij ik in een pand met een ziel mijn klanten kan ontvangen. Er waarbij je – met een parkeerschijf – twee uur gratis voor de deur kunt parkeren.”

Persoonlijk advies
Lekker slapen in een goed bed en daardoor uitgerust weer de nieuwe dag beginnen. Wie wil het niet? “Op welk matras/topper je dat kunt ervaren, vraagt om een puur persoonlijk advies. Waarbij ik eerst het nodige moet vragen om tot de beste slaapoplossing te komen. Want er is zoveel keuze in materialen. Koudschuim, polyether, pocketvering, traagschuim… Hoe zwaar ben je? Slaap je op je rug of in de zijligging? Zoek je een boxspring of bed met lattenbodem? (ook weer populair) Een ding kan ik garanderen: er is een passend matras voor iedereen”, licht Sigfrid toe.

Drie maanden liggarantie
De slaapspecialist gaat in zijn serviceverlening zover dat hij drie maanden liggarantie geeft op de juiste aankoop. “Dat kan ik geven omdat ik in de showroom zelf goed kijk hoe de mensen liggen en door mijn ervaring de juiste slaapoplossing kan bieden. Daarom verkoop ik ook geen matrassen via internet. AlphaBed staat voor ontzorgen in slaapoplossingen. Van goed advies bij de aankoop, het juiste bed zelf kiezen,inclusief bijpassend bedtextiel, slaapkamermeubilair tot gratis meenemen van het oude matras.” De kennis van Sigfrid gaat verder dan verkoop aan consumenten. Zo doorkruiste hij jarenlang heel Nederland als vertegenwoordiger in bedden en toebehoren. “Zo heb ik veel winkeliers leren kennen. Waarvan sommigen me tot op de dag nog bellen voor advies.”

Gebruiksduur matras
De gebruiksduur van een matras? Tussen de twaalf en vijftien jaar. Een topper moet je vervangen na zo’n zeven jaar. En een hoofdkussen? “Met zes jaar heb je het wel gehad. We verliezen aan transpiratievocht gemiddeld een beker vocht per nacht. Dat heeft met name invloed op de conditie van het matras en kussen. Maar ook bijvoorbeeld medicijngebruik. Mensen vergissen zich vaak hoe lang het geleden is dat ze hun matras hebben vernieuwd. Tot ze slechter gaan slapen en met een pijnlijk lijf wakker worden. Gelukkig hebben wij dan de totaaloplossing voor een goede nachtrust”, besluit Sigfrid Appelman.

Voor meer informatie: www.alphabed.nl