Heb je er ooit over nagedacht om je volgende auto te importeren uit Duitsland? Als je op zoek bent naar een Audi Q5 occasion, dan kan dit weleens een slimme zet zijn.


Duitsland staat namelijk bekend om zijn uitgebreide en diverse autosector. De dealers in Duitsland hebben een groot aantal Audi Q5 occasions beschikbaar, wat betekent dat je meer keuze hebt in vergelijking met andere landen. Ben je op zoek naar een specifiek modeljaar, kleur of uitrusting? De kans is groot dat je in Duitsland precies kunt vinden wat je zoekt. Door te importeren vergroot je dus je kans op het vinden van de perfecte Audi Q5 occasion.

Betere prijzen in Duitsland? Zeker weten!

Een voordeel van het importeren van een Audi Q5 uit Duitsland is de prijs. In veel gevallen kun je bij het kopen van een occasion in Duitsland geld besparen, omdat de prijzen vaak lager liggen dan in Nederland. Dit komt doordat Duitsland een competitieve markt heeft met veel aanbod, waardoor de prijzen kunnen zakken.

Bovendien zijn er in Duitsland over het algemeen minder belastingen en heffingen op auto's, wat de uiteindelijke prijs gunstig kan beïnvloeden. Dus als je op zoek bent naar een goede deal, is het importeren van een Audi Q5 uit Duitsland zeker het overwegen waard.

Let hier op bij het importeren van een auto uit Duitsland

Je volgende auto importeren uit Duitsland is een aantrekkelijke optie vanwege de lagere prijzen en het uitgebreide aanbod. Maar let op, veel mensen ondervinden hindernissen die ze vooraf niet hadden voorzien. Een veelvoorkomende fout is het onderschatten van het importproces zelf. De administratieve zaken en de bijkomende kosten zoals BPM, importbelastingen en keuringskosten worden vaak over het hoofd gezien, waardoor de uiteindelijke prijs hoger uit kan vallen dan verwacht. Hou hier dus rekening mee!

Kwaliteit en onderhoudsgeschiedenis

Duitse auto's staan wereldwijd bekend om hun hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Dit geldt ook voor Audi, waarbij de Q5 geen uitzondering is. Door een Audi Q5 uit Duitsland te importeren, ben je verzekerd van een goed gebouwde auto met een uitstekende staat van onderhoud. Het bijhouden van de onderhoudsgeschiedenis van voertuigen is in Duitsland wettelijk verplicht, waardoor je gemakkelijk kunt controleren of een Audi Q5 goed is onderhouden voordat je tot aankoop overgaat. Hierdoor kun je met meer vertrouwen jouw nieuwe occasion aanschaffen.

Ook goed om te weten: het is mogelijk om garantie te krijgen op een geïmporteerde Audi Q5 uit Duitsland. Veel dealers en importbedrijven bieden garantiepakketten aan die vergelijkbaar zijn met wat je zou krijgen bij het kopen van een occasion in Nederland.