ZAANDAM - Het is inmiddels geen nieuws meer: vacatures in bepaalde sectoren zijn zeer lastig te vervullen. Bedrijven doen er alles aan om gekwalificeerd personeel te werven, maar dat lukt lang niet altijd. En er komt nog een probleem bij, want de komende tien tot twintig jaar gaan veel mensen met pensioen. Dat betekent dat de krapte op de arbeidsmarkt nog verder toeneemt. Bedrijven moeten dus meer doen om hun openstaande vacatures te vervullen dan een advertentie in de krant zetten of een oproep doen via hun website of social media. Werknemers hebben de banen soms voor het uitkiezen en dan moet je er als werkgever dus positief uit springen.

Loopbaankansen bieden

Je kunt een nieuwe medewerker extra kansen bieden. Bijvoorbeeld met het heftruck certificaat halen in de buurt op kosten van de werkgever. De bevoegdheid om met een heftruck te mogen rijden is voor veel functies heel handig. Als je als medewerker op meerdere plekken inzetbaar bent, dan maakt je dat extra aantrekkelijk voor de werkgever. Er zijn verschillende certificaten omdat er ook verschillende types heftrucks zijn. Er zijn kleine modellen die vooral in magazijnen en loodsen worden gebruikt. Maar er zijn er ook die zeer zware ladingen kunnen verplaatsen en waarbij het heel belangrijk is dat de bestuurder weet wat hij doet om ongelukken te voorkomen. Als je met zo’n ‘zware jongen’ overweg kunt maakt je dat een gewilde kandidaat voor een nieuwe baan.

Werven op school

Leerlingen die voor een technische richting kiezen worden soms al benaderd door bedrijven als ze nog bezig zijn met hun opleiding. Een leerling die met een heftruck of hoogwerker wil leren omgaan krijgt soms al tijdens de stage die bij de opleiding hoort de mogelijkheid om ervaring op te doen. Als de leerling na het afronden van de opleiding bij het stagebedrijf in dienst treedt, kunnen zij direct gebruikmaken van de opgedane kennis en ervaring. Een werkgever is in zo’n geval vaak bereid om verder in deze medewerker te investeren met aanvullende opleidingen en trainingen. Daar wordt dan uiteraard wel de voorwaarde aan gekoppeld dat hij of zij de komende jaren niet naar de concurrent vertrekt.

Beurzen voor jongeren over techniek

Al tientallen jaren worden er beurzen georganiseerd voor kinderen die in groep 8 van de basisschool zitten of in de brugklas van het voortgezet onderwijs. Het doel is om ze enthousiast te maken voor technische beroepen. Daarbij ligt de nadruk niet zelden op meisjes, want ook zij zijn hard nodig om de vele vacatures te kunnen vervullen. Bij deze beuren zijn vaak ook opleidingsinstituten aanwezig, bijvoorbeeld voor het behalen van een heftruckcertificaat in Amsterdam of in een andere stad. Een leerling kan na het bezoek aan een beurs een gerichte keuze maken voor een vervolgopleiding of zich concentreren op de vakken op de middelbare school die nodig zijn om tot de gewenste vervolgopleiding te worden toegelaten. Er wordt overigens ook nagedacht om het keuzemoment voor het vak dat iemand later wil gaan doen op een later moment te maken. Veel kinderen van 13 hebben nog geen idee wat ze later willen worden.