ZAANDAM - Als ondernemer kun je beloond worden voor het nemen van risico’s. In de essentie is dat waar het om draait bij ondernemen. Toch is het verstandig om bepaalde risico’s juist af te dekken. Doe je dat niet, dan kunnen deze risico’s je succes in de weg zitten. Om je op weg te helpen, bespreken we in dit artikel een aantal belangrijke verzekeringen voor jouw onderneming. Nuttige informatie, dus lees snel verder!

Inboedelverzekering

We trappen ons lijstje af met de inboedelverzekering. Hiermee doelen we niet op de particuliere polis waarmee je de spullen in je woning dekt tegen schade. We hebben het hier over de zakelijke inboedelverzekering , ook wel de inventarisverzekering genoemd. Hiermee ben je gedekt voor schade aan je bedrijfsmiddelen door bijvoorbeeld diefstal, water of vandalisme. Bovendien ben je beschermd voor schade die je aanricht aan de spullen van anderen. Vaak is kasgeld tot een bepaald bedrag ook meeverzekerd.

Laptopverzekering

De kans is groot dat je voor je werk sterk afhankelijk bent van je laptop. Probeer je eens voor te stellen dat je een aantal weken zonder moet werken. Dat is waarschijnlijk niet te doen! Je laptop is dus een van de belangrijkste onderdelen van je bedrijfsmiddelen. Dan is het geen gek idee om hiervoor een goede verzekering af te sluiten.

Vaak is een laptop verzekering zakelijk beschikbaar als aanvullende optie bij je inventarisverzekering. De exacte dekking hiervan verschilt natuurlijk per verzekeraar, maar over het algemeen ben je bijvoorbeeld gedekt voor schade door brand en diefstal. Houdt de laptop er uit zichzelf mee op en is hij nog niet zo oud, dan kun je vaak ook op een vergoeding rekenen. De hoogte van de vergoeding verschilt, maar er zijn verzekeraars waarbij je de volledige nieuwwaarde van het apparaat uitgekeerd krijgt. Dan kun je direct weer door!

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

De laatste verzekering die we bespreken is eigenlijk niet voor je bedrijf, maar niet minder belangrijk. De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) sluit je namelijk zelf af. Kun je opeens niet meer werken, bijvoorbeeld door een ongeluk of ziekte, dan ben je blij dat je deze verzekering hebt afgesloten. Als ondernemer kun je namelijk niet rekenen op een uitkering van de overheid wanneer je arbeidsongeschikt raakt. Met een AOV krijg je toch nog een uitkering, maar dan van een verzekeringsmaatschappij.

De hoogte van de uitkering die je krijgt, kun je zelf kiezen bij het afsluiten van de verzekering.

Natuurlijk geldt wel dat hoe hoger de uitkering bij arbeidsongeschiktheid, hoe hoger de maandelijkse premie. Overigens hangt de hoogte van de premie niet alleen hier vanaf, maar ook bijvoorbeeld van de branche waarin je werkzaam bent.