ZAANDAM - Als je met een auto op de openbare weg wilt rijden in Nederland, ben je verplicht om deze wagen te laten verzekeren. Dat geldt zowel voor personenwagens als voor bedrijfswagens. Heb je net een bestelauto gekocht, dan moet je deze dus ook van een autoverzekering voorzien. Wij laten je zien hoe je eenvoudig en snel een bestelautoverzekering Univé kunt afsluiten. Met deze verzekering voldoe je niet alleen aan je wettelijke verplichtingen, maar profiteer je ook nog eens van handige extra’s. Wij zetten de voordelen voor je op een rijtje.

Drie mogelijkheden om een passende verzekering samen te stellen


Een autoverzekering bestaat doorgaans uit een basisverzekering en aanvullende opties. De basisverzekering is verplicht, de aanvullende verzekeringen zijn optioneel. Om te weten welke basisverzekering het beste is voor jouw wagen, moet je kijken naar de leeftijd van je auto. Is deze nieuw of hooguit zes jaar oud, kies dan voor de allrisk-verzekering. Met deze verzekering profiteer je van de meest uitgebreide dekking. Dat is belangrijk in jouw geval omdat schade aan je wagen herstellen, voordeliger is dan een nieuwe auto kopen. Is je wagen tussen de zes en negen jaar oud? Dan kun je een bestelautoverzekering afsluiten zzp genaamd ‘Beperkt Casco’. Dit pakket dekt vele vormen van schade, maar niet de kosten die je moet maken om je eigen wagen te repareren na een ongeluk dat je veroorzaakt hebt. Tenslotte is er de WA-basisverzekering die bedoeld is voor wagens van negen jaar of ouder. Met deze verzekering zorg je voornamelijk dat je de tegenpartij van een ongeluk dat je veroorzaakt hebt, schadeloos kunt stellen. Het is duidelijk dat dit de voordeligste optie is.

Aanvullende verzekeringen toevoegen aan je pakket

Nu je je basisverzekering geregeld hebt, is het tijd om te kijken of je ook aanvullende verzekeringen wilt afsluiten. Deze zijn niet verplicht, maar ze zijn wel heel erg handig. Neem bijvoorbeeld pechhulp. Met dit pakket kun je altijd een monteur laten komen wanneer je wagen diensten weigert. Dat kan heel handig zijn wanneer je een drukke planning hebt en je je klanten zo goed mogelijk wilt blijven bedienen. Als de situatie veilig is, zal de monteur kijken of het probleem gelijk opgelost kan worden. Lukt dit niet, dan kun je vervangend vervoer krijgen. Neem je vaak klanten mee in je auto? Dan kun je eens kijken of de inzittendenverzekering handig voor je is. Lopen je passagiers om wat voor reden dan ook schade op, dan kun je deze kosten altijd vergoeden. Daarmee voorkom je dat tegenslagen hun weerslag krijgen op de relatie die je met je klant hebt opgebouwd.

Je verzekering gelijk afsluiten via het internet

Een auto is er om gebruikt te worden dus mocht je nog geen verzekering hebben afgesloten, regel dit dan gelijk. Je kunt even naar de site van je verzekeringsmaatschappij gaan. Sluit je namelijk meerdere verzekeringen bij een partij af, dan profiteer je vaak van mooie kortingen. Daarnaast loont het ook om voorzichtig te rijden. Hoe langer je namelijk geen schade claimt, hoe minder premie je gaat betalen. Zo ben je dus niet alleen optimaal verzekerd tegen allerlei ongemakken, je betaalt er ook nog eens heel weinig voor.