ZAANDAM - Heel mei staat de chocolade van de Zaanse chocoladefabriek De Euforij centraal in VVV-winkel Zaanstore. Met het oog op Moederdag, zondag 13 mei, loopt er een speciale actie voor dit streekproduct, waarbij je exclusieve moederdagkaarten cadeau krijgt die De Euforij speciaal voor deze gelegenheid liet maken.

De Zaanstore op Stadhuisplein 96 in Zaandam is een volgens de laatste inzichten ingerichte VVV-winkel. Men kan hier zeven dagen per week terecht voor informatie, tickets, souvenirs én inspiratie. Aan de hand van typisch Zaanse geuren, kleuren, smaken en iconen kun je hier letterlijk het Zaanse verhaal beleven. Daarnaast vind je in de Zaanstore een filiaal van Koffiebranderij Zuivere Koffie en kun je er typisch Zaanse producten kopen van Zaanse ondernemers zoals onder andere Brouwerij Hoop, Zaanse Sambal en De Euforij.

Over De Euforij
Met de komst van chocoladefabriek De Euforij is ‘het chocolade maken’ terug in de Zaanstreek. Samen met leveranciers, vaklieden, machines en ingrediënten uit de streek werkt De Euforij aan echte Zaanse chocolade op basis van oude, bewezen recepturen; zonder cacaovervangers of -toevoegingen. De chocolade wordt, vanuit een duurzaam en economisch oogpunt, gemaakt door Zaankanters. Zo maakt De Euforij gebruik van de kennis en ervaring van cacao en chocolade die sinds oudsher aanwezig is in de ‘voorraadkamer van Nederland’.