Alle relaties hebben ups en downs. Soms komen die downs doordat jij en je partner niet meer goed met elkaar communiceren, of misschien hebben jullie samen veel heftige dingen meegemaakt. Ben je benieuwd met welke relatieproblemen de meeste koppels bij een therapeut aankloppen? Hieronder vind je de meest voorkomende relatieproblemen.


Moeilijk gevoelens uiten
Of je nu negatieve of positieve gevoelens ervaart: het is belangrijk om dit met je partner te delen. Dit zorgt voor een diepere band met je partner, waardoor je elkaar in sommige situaties beter kunt begrijpen. Je moet je veilig genoeg voelen om je te kunnen uiten, zodat je uiteindelijk de gevoelens samen kunt verwerken.

Weinig intimiteit
In een relatie is intimiteit ontzettend belangrijk, het versterkt je band tussen elkaar. Het gaat om de kleine aanrakingen, een knuffel of een kus.

Niet goed communiceren
Praten is misschien wel het allerbelangrijkste in je relatie. Je partner zou de ideale gesprekspartner moeten zijn, maar in sommige relaties lijkt dit niet helemaal het geval. Niet alleen is het belangrijk dat je je verhaal kan doen, het is ook belangrijk dat je een luisterend oor kan zijn. Goede communicatie zorgt ervoor dat irritaties niet te hoog oplopen en jij en je partner op hetzelfde level zitten.

Geen vrijheid
Rekening met elkaar houden is heel belangrijk, maar het moet niet te ver gaan. Het is belangrijk om naast je relatie ook een leven te hebben. Behoud je sociale contacten met vrienden en familie en stimuleer je partner om dit ook te doen. Wanneer één van de twee een benauwend gevoel ervaart, is dit vaak een slechte zaak. Laat elkaar vrij en je zal merken dat je uiteindelijk nog meer van elkaar geniet wanneer je tijd met samen spendeert.

Niet jezelf zijn
Dit is een probleem waar veel koppels mee te maken hebben. Vind je dat je partner niet genoeg over zijn gevoel praat? Of te vaak ‘s avonds op de bank hangt? Misschien is dit wel gewoon gedrag wat bij je partner hoort. Probeer elkaar niet te veranderen, maar accepteer dat niet iedereen hetzelfde is. Hetzelfde geldt ook andersom. Reageert je partner bijvoorbeeld vreemd op het feit dat je enorm van een avondje me-time geniet? Laat je niet vertellen dat je de deur uit hoeft, want jij hebt gewoon behoefte aan tijd voor jezelf.

Naomi
Sisters Remedies