Het duurt soms lang maar wanneer het dan éénmaal zover is dat de eerste échte zonnestralen hun intrede doen, dan wil je daar natuurlijk ook alles uit halen. De meeste mensen verplaatsen zichzelf automatisch naar één van de leuke terrassen die onze regio rijk is en laten de middag daar geleidelijk overgaan in de avond. Wat begint als een bescheiden borreltje eindigt in een avond lang tafelen waarbij spontaan mensen aansluiten. Maar wanneer je kinderen hebt, dan is het op deze wijze opvangen van zonnestralen wel even verleden tijd. Met kinderen uren op een terras zitten en van de zon genieten is in veel gevallen geen haalbare kaart. Gelukkig zijn er in en om Zaandam ontzettend veel leuke dingen om te doen met kinderen. Welke zaken dat zijn? Lees snel verder.

Toerist in eigen regio

Allereerst is het natuurlijk leuk wanneer de zon gaat schijnen om de eigen regio te gaan verkennen. Dit doen we helaas te weinig. We reizen stad en land af om prachtig natuurgeweld en historische monumenten te bekijken, maar we vergeten de regio dichtbij huis nog wel eens. Laat je kinderen dan ook zeker kennismaken met al dit moois in de eigen regio. Bij ons in de omgeving mag je natuurlijk de Zaanse Schans en de bollenvelden niet overslaan. Maar ook een dagje Alkmaar of juist Amsterdam zijn fantastische uitjes. Beperk dit niet tot één bezoek, maar wissel de standaard benenwagen en fiets ook eens af met een tocht over water. De Zaanse Schans tour is eigenlijk een must visit voor iedereen die in Zaandam en omgeving woont.

Waterland

Iets wat ook altijd een succes is met kinderen en wat je keer op keer kunt doen wanneer de zon schijnt, is het opzoeken van water. Niet alleen een bezoekje aan een strandje bij een plas is leuk, nog leuker is om het water daadwerkelijk te beleven. Je kan tegenwoordig in onze regio al heel eenvoudig, voordelig én duurzaam een eigen boot huren. Vind je het de eerste keer een beetje spannend? Een boot met schipper is een goede eerste stap. Laat je kinderen opgroeien met water; van zwemmen tot zeilen, ze zullen het hun hele leven meenemen. Daarnaast is dit een typische activiteit waar niet alleen kinderen heel veel plezier aan beleven, maar óók de ouders. Geef je een feestje of verjaardag? Ook dan is een boot huren perfect, in sommige gevallen kunnen zelfs de hapjes al geregeld worden.

Kortom, we worden met de intrede van zonnige dagen massaal onrustig. We willen naar buiten en zoveel mogelijk Vitamine D opzuigen. Dat dit met kinderen anders gaat dan wanneer je kinderloos bent, daar zul je snel achterkomen. Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat je binnen hoeft te blijven. Ook met kinderen, of júist met kinderen, zijn er volop leuke activiteiten te bedenken. Veel plezier!