ZAANSTAD – “Wij willen dat alle ondernemers winst maken”, vertellen Linda Tuijn en Kirsten Klaver, beide Profit First Professional in de Zaanstreek. Rust, Inzicht en Winst. Dat is wat de ruim 70 boekhouders, accountants en businesscoaches die zijn opgeleid tot Profit First Professional, ondernemers gunnen. Op 20 maart aanstaande geven ze workshops door heel Nederland en België. “Zo kunnen ondernemers kennismaken met de uit Amerika overgewaaide Profit First-methode.”

Kirsten en Linda reageerden allebei anders toen zij zelf voor het eerst kennismaakten met Profit First. Terwijl Kirsten gelijk enthousiast was, omdat deze methode heel erg aansluit op hoe zij al met klanten werkte om te zorgen voor meer inzicht, was Linda eerst wat sceptisch: “Ik ga toch zeker niet 5 of meer bankrekeningen aanmaken om mijn financiën beter te kunnen managen, daar heb ik alleen maar meer werk aan!”. “Inmiddels weet ik beter”, vertelt Linda. Dit is het antwoord op een groot maatschappelijk probleem. Ondernemers managen van nature hun onderneming op basis van hun bankrekening en daarmee kun je enorm onderuit gaan. Te veel ondernemers redden het daardoor niet of liggen ’s nachts wakker van financiële zorgen. Linda en Kirsten zien Profit First als het “eerste echte antwoord op dit probleem”. “Dankzij de Profit First-methode hoeven ondernemers hun boekhouding niet tot in de details te snappen, maar kunnen ze wel sturen op financieel succes. We passen de financiën van de onderneming aan, aan de manier waarop ondernemers van nature werken, door het managen van het banksaldo”.
Kirsten zegt: “ Hierdoor krijgt de ondernemer meer inzicht in zijn of haar financiën en daardoor meer rust, ruimte en uiteindelijk ook resultaat.”

#ProfitFirstDag
Het idee om een nationale Profit First Dag te organiseren ontstond 3 jaar geleden “om zoveel mogelijk ondernemers op een laagdrempelige manier te helpen grip op cijfers te krijgen.” Op 20 maart organiseren de Profit First Professionals al weer voor de derde keer op locaties door heel Nederland en België workshops voor ondernemers. Linda zegt glimlachend: “Wij geloven dat het voor iedere ondernemer haalbaar is om met financieel zelfvertrouwen op zijn/ haar eigen authentieke manier te ondernemen. Op deze manier kunnen wij als Profit First professionals verschil maken in ons eigen leven en dat van anderen. Dat is waar wij het voor doen.”

Ook in de Zaanstreek
De workshops zijn zeer praktisch en ervaringsgericht. Deelnemers gaan direct aan de slag met de methode, zodat ze aan den lijve ondervinden wat het effect is. In de Zaanstreek worden workshops verzorgd door de Profit First Professionals Linda Tuijn en Kirsten Klaver.
Waar Kirsten zich voornamelijk richt op de bewuste vrouwelijke ondernemer met een missie, richt Linda zich vooral op de zakelijke dienstverleners zoals architectenbureaus, ingenieursbureaus en conceptontwikkelaars. “Wij merken allebei dat wij steeds meer ondernemers aantrekken die zich bezighouden met duurzaamheid” zegt Linda.
“Profit First is voor ondernemers hét systeem om hun cashflow te managen, zonder een studie te hoeven maken van de administratie. Het sluit aan op de natuurlijke neiging van ondernemers om de onderneming te managen op basis van hun banksaldo.” Na de workshop heeft een ondernemer voldoende handvatten om er meteen mee aan de slag te gaan.

Aanmelden
Aanmelden voor een van de workshops tijdens deze nationale Profit First Dag kan via www.ProfitFirstDag.nl