ZAANDAM - Een goede werkomgeving maakt het prettiger om te werken en verhoogt de productiviteit. Dat klinkt natuurlijk heel mooi. En het enige dat je hoeft te doen is het inrichten van de ruimte? Appeltje eitje! Als je dit denkt, dan heb je het goed mis. Bij het inrichten van een kantoor komt namelijk heel wat kijken. Bovendien worden er nog regelmatig fouten gemaakt. Denk er dus zeker niet te makkelijk over.

Heb jij inmiddels al ontdekt dat het best wel lastig kan zijn om een mooie kantoorinrichting samen te stellen? En zie je inmiddels door het ruime aanbod van https://www.havic-kantoormeubelen.nl/ door de bomen het bos niet meer? Dan ben je zeker niet alleen. Gelukkig zijn er wel genoeg manieren om het makkelijker te maken. In dit artikel helpen we je graag een handje op weg. Met behulp van de onderstaande drie simpele stappen creëer jij de perfecte kantoorruimte.

Focus op openheid

Bestaat jouw kantoor uit een grote ruimte waar jullie met veel mensen aan het werk zijn? Dan voel je misschien de noodzaak om ‘hokjes’ te creëren en misschien zelfs wel wanden tussen de verschillende personeelsleden op te trekken. Dit werd vroeger dan ook veel gedaan. Inmiddels zijn de meeste ondernemers echter meer te spreken van openheid in het kantoor. Dit blijkt in de praktijk namelijk flink wat successen op te leveren.

Eigenlijk mag dat ook geen verrassing zijn. Natuurlijk kan het ook afleiding geven als iedereen gemakkelijk met elkaar in contact kan komen en elkaar kan zien tijdens het werken, maar het levert ook een sterker teamgevoel op. Bovendien kan er snel gecommuniceerd worden bij het oplossen van problemen.

Wil je toch wat meer privacy toevoegen? Maak dan gebruik van glazen scheidingswanden. Hiermee zorg je voor een iets rustigere ruimte, maar blijft de openheid en transparantie bestaan.

Kwalitatieve kantoormeubelen

Bij goede kantoorinrichting mogen we natuurlijk ook de kantoormeubelen niet vergeten. Hierbij is het belangrijk dat er goed rekening wordt gehouden met de kwaliteit van deze meubels. Dit betekent dat ze van kwalitatieve materialen zijn gemaakt en over een lange levensduur beschikken. Daarnaast speelt ook ergonomie een belangrijke rol.

Als ondernemer ben jij verantwoordelijk voor het creëren van een gezonde werkomgeving. Dit betekent ook dat werknemers veilig en comfortabel kunnen zitten. Een ergonomische bureaustoel maakt absoluut verschil. Dit voorkomt niet alleen fysieke klachten, maar draagt ook nog eens bij aan de productiviteit van de werknemers.

Haal meer daglicht naar binnen


De mens is van nature niet gemaakt om op de klok te leven. We zijn het wel gaan doen. Tegelijkertijd probeert ons lichaam soms een andere weg in te slaan. Hierbij maakt het bijvoorbeeld gebruik van het licht. Het lichaam maakt van nature meer slaaphormonen aan als het donker is en wordt productiever zodra het licht wordt. Daarom is het voor de productiviteit van essentieel belang dat het kantoor erg licht is. Haal zoveel mogelijk daglicht naar binnen door minder grote meubels voor de ramen te plaatsen en in de juiste zonwering te investeren.