AMSTERDAM - Er is nu een indrukwekkende stap gezet in de gezondheidssituatie van Ruby uit Amsterdam-Oost: zij heeft namelijk in Amerika de eerste operatie ondergaan en met succes!


Dr. Henderson, de neurochirurg die haar heeft geopereerd, spreekt van een perfecte fusie. Ruby's lichaam maakt van nature te weinig bindweefsel aan, waardoor haar nekwervels niet goed op hun plaats bleven staan en haar hoofd niet meer konden dragen. Ook zijn haar nekwervels klein en dun. De hoge nekwervels werden hierdoor in elkaar gedrukt met als resultaat beknelling van hersenstam en halsader. Met speciale schroeven zijn de nekwervels tijdens de eerste operatie ondersteund en vastgezet. Dit heet een fusie, waardoor de wervels niet meer van elkaar afdraaien en ook de beknelling is opgeheven.

Ruby is pas 26 jaar oud en was meer dan 12 jaar ernstig ziek. Dat is bijna de helft van haar jonge leven! Het leven van Ruby en haar moeder staat dus al ruim 12 jaar op zijn kop. Haar zeldzame erfelijke aandoeningen, de onkunde van artsen, scholen en andere instellingen hebben hen in de afgelopen jaren lichamelijk, emotioneel, sociaal en financieel geruïneerd.

Met deze geslaagde operatie is er nu eindelijk een eerste stap naar een beter leven gezet! Bij de tweede operatie moet het ruggenmerg dat aan de onderste rugwervels vastzit, worden losgemaakt. Als in de komende weken de klachten door de aandoening in Ruby's onderrug verergeren, dan zal die tweede operatie uitgevoerd moeten worden. Daarvoor is op dit moment het totaal benodigde bedrag helaas nog niet bereikt. Er is nu bijna € 183.000,-- beschikbaar, maar er is in totaal € 200.000,-- nodig. Hopelijk wordt dat bedrag over enkele weken bereikt.

Ruby's moeder vertelt: "Er mist nu nog zo'n €17.000,- en we hopen dat dit bedrag er zo snel mogelijk is. Dat zou ons allebei een hoop zorg en stress schelen. We hebben genoeg geld voor reis, verblijf, aanvullende onderzoeken en de eerste operatie, maar helaas nog niet voor de tweede. Voor Ruby's gezondheid en het te behalen resultaat is het belangrijk, dat beide operaties worden uitgevoerd".

Ruby en haar moeder verblijven al enige tijd in Amerika. Haar moeder vervolgt: "Help Ruby haar leven terug te krijgen. Ze is al veel te lang aan het overleven. Samen moet het lukken!".

Wie een steentje wil bijdragen, kan dat doen via www.saverubyslife.nl