ZAANDAM - Een aantal heftige gebeurtenissen, gezondheidsklachten en daaropvolgend baanverlies zorgden vorig jaar voor donkere tijden in het leven van Elena Bragar. Toch vond ze dit jaar de kracht terug er het beste van te maken, zelfs toen de corona-crisis kwam. De afgelopen maanden werkte ze aan haar herstel en om haar persoonlijke ontwikkeling op peil te houden en een arbeidsritme op te bouwen, is zij vrijwilligerswerk gaan doen bij JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden. Bragar: “Eventmanager bij JobOn worden was een win-win situatie, ik krijg energie van het organiseren van events en het brengt mij verder in mijn persoonlijke ontwikkeling en kansen op de arbeidsmarkt.” Elena is weer in haar eigen krachten gaan geloven en voelt zich nu sterker dan ooit. Ze gunt dit iedereen, daarom roept ze andere werkzoekenden uit deze regio op om haar te komen versterken. Bragar: “Het helpt je verder bij het vinden van die passende baan en je verrijkt je cv. Je leert nog beter kennen waar je krachten liggen, je gaat je veel zelfverzekerder voelen en je netwerk op LinkedIn krijgt een enorme boost.”

Bragar is een vlotte en energieke dame. Haar vrijwilligerswerk bij JobOn in Zaanstad en Hoorn is niet het enige dat zij doet, ook werkt ze als vrijwilliger in een Dierenopvangcentrum en helpt ze als commercieel en administratief medewerkster mee in een sportschool. “Echter zijn deze werkzaamheden na de uitbraak van het coronavirus vrijwel onmogelijk geworden. Bragar: “Maar dat mocht mijn mood niet bederven. In de drie maanden van thuis quarantaine heb ik ruim 100 webinars en online workshops en bijeenkomsten gevolgd bij JobOn en heb ik mij aangemeld als eventmanager. Ook heb ik aan mijn fysieke als geestelijke gezondheid gewerkt.”

Leerzame periode Haar tijd als eventmanager bij JobOn is voor haar de afgelopen tijd een geweldige leerperiode geweest en is het nu nog steeds. “Ik heb een flinke upgrade aan mijn LinkedIn profiel gegeven en veel nieuwe informatie geleerd over het slim en efficiënt solliciteren. De laatste keer dat ik moest solliciteren was 4 jaar geleden en er is blijkbaar heel veel veranderd op het gebied van werk zoeken, solliciteren en verschillende vormen van aanpak daarvan. Denk daarbij aan video solliciteren, het belang van zichtbaarheid op LinkedIn en andere social media en het nog grotere belang van netwerken dan voorheen. Maar ook mijn kennis van een pakkende motivatiebrief schrijven mocht een opfrisbeurt gebruiken.”, aldus Bragar.

Wandelevents in Zaandam en Hoorn Intussen is haar professionele netwerk op LinkedIn explosief gegroeid, heeft zij leuke mensen en enthousiaste professionals leren kennen en heeft ze veel van inspirerende sprekers en trainers geleerd. Daarom gaat zij nog door met organiseren en staan er alweer twee events in de planning, waaronder een op het gebied van werkgeluk. Bragar: “Ook starten we met wandelevents en gaan we met werkzoekenden in de regio Zaandam en Hoorn op JobOn-Tour. Het gaat hierbij om het delen van ervaringen, netwerken en samen stappen zetten om persoonlijke leerdoelen te bereiken. Dus houd de website in de gaten voor deze events!”.
Vrijwilligerswerk als opstapje naar nieuw carrièrepad De kans is groot dat Bragar binnenkort een baan vindt, want zij is helemaal klaar voor een nieuwe uitdaging en weet wat zij wil in haar carrière. Bragar: ”Mijn kracht ligt in verbinden, verbinden van mensen en doelen. In mijn volgende baan zou ik daarom graag mijn passie en talenten voor mensen, evenementen en communicatie willen gebruiken. Ik wil graag mijn toekomstige werkgever helpen met versneld ontwikkelen door de juiste partijen bij elkaar te brengen. Ik denk aan functies als Alliance Manager, Liaison Officer, Product Manager of Event Operations Manager. Het liefst internationaal en in een B2B omgeving. Mijn rol als eventmanager bij JobOn wil ik daarom graag als verrijking van mijn skills en als een opstapje voor mijn nieuwe carrièrepad gebruiken.”

Versterking gezocht Bij JobOn staat het vinden van een passende baan op de eerste plaats, dat geldt ook voor alle vrijwilligers die vaak snel weer uitstromen omdat ze door deze ervaring sneller een leuke uitdaging vinden. Daarom is er altijd ruimte voor nieuwe vrijwilligers in de regio Zaanstad en Hoorn.

Over JobOn JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden en organiseert netwerkbijeenkomsten, workshops en online trainingen voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Deelnemers werken hierbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk, vergroten hun vaardigheden en versterken elkaar. www.jobon.nl.