ZAANDAM- In het kader van de landelijke Iktoon-campagne tonen Zaankanters in de maanden mei en juni hun amateurkunst. FluXus toont in de Zaanstreek diverse evenementen, zoals optredens, voorstellingen en exposities. Kom genieten van dans, theater, muziek, beeldende kunst en nog veel meer! Bekijk het voorlopige aanbod op www.iktoonzaanstreek.nl en/of meld je eigen amateurkunst aan.

Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst, maar mensen kennen hen vooral als juf, opa of accountant, niet als toneelspeler, pianist of vlogger. Daar komt met de Iktoon-campagne in de maanden mei en juni verandering in. Heel Nederland is dan het podium van alle amateurkunstenaars. Op meer dan duizend locaties in meer dan 200 gemeenten is er kunst te zien. In kunstencentra, ateliers en buurthuizen, maar ook thuis, op straat en in winkels. Door de inzet van FluXus hoort de gemeente Zaanstad ook in dit mooie rijtje thuis.

Veel te doen in de Zaanstreek

FluXus toont allerlei mooie evenementen waarbij de Zaanse amateurkunst centraal staat. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf zondag 27 mei genieten van Zaanse Juweeltjes, een talentenjacht die gehouden wordt in muziekkoepels op de Gedempte Gracht, in het Koogerpark, het Agathepark en het Wilhelminapark. De talentenjacht wordt verdeeld over vijf zondagen en worden gejureerd door diverse muzikanten, dans- en zangdocenten. Maar denk ook aan speciale amateurvoorstellingen in het Zaantheater, te gekke shows in Podium de Flux en diverse evenementen in Zaanstad-Noord, zoals Boulevaart te Krommenie. Op 23 en 24 juli kun je genieten van de musical Kittekat in De Kwaker te Westzaan.

Laat zien dat je onderdeel bent van Iktoon! Met elkaar laten we zien hoe divers en kleurrijk kunst en cultuur in Zaanstad is. Meld je aan via amateurkunst@fluxus.nl.

Voor meer informatie zie www.iktoonzaanstreek.nl en www.fluxus.nl

.