ZAANDAM - Een garagebedrijf aan de Penningweg in Zaandam is maandag 23 april met onmiddellijke ingang gesloten op last van burgemeester Hamming.

Naar aanleiding van een breed onderzoek gericht op faciliterende partijen binnen de voertuigcriminaliteit is het garagebedrijf binnen dit onderzoek naar voren gekomen. In het bedrijf trof de Landelijke Eenheid van de politie gestolen voertuigen en onderdelen van gestolen voertuigen aan. Ook is er een omgekatte auto aangetroffen. Ter bescherming van de openbare orde heeft de burgemeester het garagebedrijf voor zes maanden gesloten.

Eerder sloot Zaanstad ook al een garagebedrijf en een showroom aan de Oostzijde waar van diefstal afkomstige voertuigen en onderdelen werden ontdekt. In Wormerveer werd een garagebedrijf gesloten nadat bij een grootscheepse controle gestolen voertuigen, auto’s met verborgen ruimtes en ruim drie miljoen euro in contanten werden aangetroffen. De eigenaar van dat bedrijf werd vorige week door de rechtbank in Alkmaar tot 4,5 jaar celstraf veroordeeld

De gemeente Zaanstad, politie, Openbaar Ministerie en andere instanties werken samen aan een integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. In deze aanpak werken bovenstaande partners samen binnen het RIEC Noord-Holland (Regionaal Informatie en Expertisecentrum).