Je interieur een nieuwe look geven hoeft niet te betekenen dat je alles moet aanpassen. Als je vloer er nog prima uitziet, dan kan die natuurlijk gewoon blijven liggen. En als je heel tevreden bent over je bankstel of eethoek dan laat je die natuurlijk gewoon staan. Je kunt ook met een paar subtiele aanpassingen de woonkamer een heel andere uitstraling geven. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Houtenladders. Hier vind je mooie ladders die niet dienen om een andere verdieping in je huis te bereiken maar puur als decoratie. Ze worden tegen de muur gemonteerd en vervullen daar de rol van blikvanger, wat ze prima afgaat. Zeker in een wat grotere ruimte komt een decoratieve ladder prima tot zijn recht.

De trap als blikvanger

In sommige huizen bevindt de trap naar de bovenverdieping zich in de woonkamer. Als dat bij jou ook het geval is dan wil je daar natuurlijk wat moois van maken. Wil je een kleurrijke trap dan kun je de trap bekleden met vloerbedekking die mooi contrasteert met de omgeving. Of kies voor een opvallende kleur verf. Je kunt de trap vervolgens bewerken met een speciale traplak. Die zorgt ervoor dat de verf niet binnen een paar maanden alweer van de traptreden bladert als de trap intensief wordt gebruikt. Verder kun je je trap afwerken met mooie trapleuningen en een fraaie balustrade op de bovenverdieping. Dit geheel kan op die manier een fraaie uitstraling krijgen die je interieur een duidelijke meerwaarde geeft.

Spelen met verlichting

De verlichting in een woonkamer luistert nauw. Hiermee creëer je mede de sfeer in huis. Vandaag de dag worden overal ledlampen gebruikt. Die zijn inmiddels goed ontwikkeld en geven een even sfeervol licht als de vroegere gloeilamp. Je kunt bijvoorbeeld een mooie wanddecoratie aanlichten of met mooie tafellampen zorgen voor de juiste sfeer in je zithoek. Zorg ook voor een goede leeslamp of helderder licht boven je eettafel. Op die manier kun je in het donker of in de schemering altijd nog een boek of de krant lezen zonder dat je daarvoor de lamp van je smartphone hoeft te gebruiken.

Zelf aan de slag met je interieur

Als je grote plannen hebt met je interieur dan kun je daar zelf mee aan de slag gaan maar je kunt de klussen natuurlijk ook uitbesteden. Als je geen handige klusser bent dan is die tweede optie natuurlijk altijd een betere keuze. Een trap bouwpakket lijkt een fluitje van een cent, maar mensen die er geen gevoel voor hebben kunnen beter niet zelf aan de slag gaan. Voor je het weet meldt je partner je aan voor ‘Help, mijn man is klusser’. Maak ook altijd een planning als je gaat renoveren. Veel klussen nemen meer dan een dag in beslag en dan is het niet handig als je onvoldoende tijd hebt om het af te maken. Begin ook nooit op twee plekken tegelijk maar pak één klus per keer aan. Maak daarvoor een logische volgorde van de uit te voeren werkzaamheden.