ZAANDAM - Ze vindt het 'bespottelijk'. Ingrid Jahn uit Westzaan wil dat de openbare wc in het stadhuis van Zaanstad weer gewoon een apart dames- en herentoilet krijgt. Sinds een half jaar is dat toilet namelijk genderneutraal. Iedereen moet dus naar dezelfde wc. Maar de klacht die ze hierover indiende werd 'in de doofpot gestopt'.

"Ik vind het echt niet kunnen", vertelt Ingrid aan NH Nieuws. "Ik ben een dame en ik wil gewoon graag naar een damestoilet, zoals het volgens mij hoort. En ik ben niet preuts, maar ik vind dat de gemeente in dit opzicht echt te ver doorgeschoten is."

Ingrid voelt zich heel ongemakkelijk bij het besluit van de gemeente en diende een klacht in. "Daar kreeg ik geen reactie op", vertelt ze hierover. "Dus ik ben op een gegeven moment gaan bellen. Toen werd mij verteld dat het een gemeenteraadsbesluit is en dat daar geen klacht over kan worden ingediend. Maar daar ben ik het niet mee eens."

'Doofpot'

En dus schreef Ingrid een brief aan de Zaanse gemeenteraad met haar klacht. Maar deze openbare brief kreeg het predicaat 'geheim' toegedicht, zo ontdekte mediapartner De Orkaan. "En geheim is niet openbaar hebben ze mij verteld", aldus Ingrid. "Je kunt misschien wel stellen dat ze het in de doofpot hebben gestopt. Ik word in ieder geval niet gehoord, daar komt het wel op neer."

De gemeente Zaanstad was niet bereikbaar voor commentaar.