ZAANDAM/PURMEREND - Vandaag begon de dag voor alle medewerkers van Werkom met een feestelijk ontbijt, dat muzikaal werd begeleid door het One Two Trio, onder meer bekend van optredens bij de Ochtendshow van Edwin Evers.

Werkom is op 1 januari 2018 officieel van start gegaan en 8 januari werd deze start kracht bijgezet met een groot feest in de ochtend. Algemeen Directeur van Werkom, Remco Wijnia, markeerde het begin van Werkom met samen met wethouders Dennis Straat van Zaanstad en Roald Helm van Purmerend.

Zo’n 600 medewerkers die voorheen in de leerwerkbedrijven van sociale werkvoorziening BaanStede werkten, zijn overgekomen naar Werkom. Ook de staf van BaanStede en medewerkers van de gemeenten Zaanstad en Purmerend werken vanaf 1 januari samen onder de vlag van Werkom. Werkom voert taken van de participatiewet uit in opdracht van de gemeenten Zaanstad en Purmerend.

Werkom is er voor werkzoekenden en voor bedrijven. Wanneer vraag en aanbod elkaar niet automatisch vinden op de arbeidsmarkt werkt Werkom als verbinder. Het doel van alle activiteiten van Werkom is om kandidaat-werknemers te begeleiden naar (betaald) werk. Werkom creëert samen met haar opdrachtgevers en werkgevers kansen voor mensen die dat nodig hebben.

Werkom heeft eigen leerwerkbedrijven waar werknemers werkervaring op kunnen doen.

Remco Wijnia: ‘We hebben het jaar knallend met elkaar ingeluid, met goede muziek, een ontbijt en confetti om alle medewerkers welkom bij Werkom te heten. Ik kijk uit naar het komende jaar waarin we van Werkom en van alle activiteiten als verbinder op de arbeidsmarkt een groot succes gaan maken.’