ZAANSTAD - De provincie Noord-Holland voert van 13 februari tot en met november 2017 groot onderhoud uit aan de Thorbeckeweg in Zaandam en de Kolkweg in Oostzaan, samen de N516. Naast het vernieuwen van het asfalt, de Duikerbrug en de verkeerslichten, verbreedt de provincie 2 kruisingen en wordt de openbare verlichting verbeterd. De N516 blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor verkeer.

De provincie start op 7 maart met het vernieuwen van de Duikerbrug over de Zuidervaartwatering. Vooruitlopend op de vernieuwing wordt een tijdelijke slinger in de Thorbeckeweg aangelegd, zodat het verkeer tijdens de werkzaamheden door kan blijven rijden. De tijdelijke situatie kan tot vertraging leiden omdat het verkeer tijd nodig heeft om hieraan te wennen.

In de avond en nacht minder rijstroken beschikbaar op N516

Vanaf 10 april 2017 begint het verbreden van de kruispunten op de N516 ter hoogte van De Ambacht en de aansluitingen met de A8. Om de overlast voor het verkeer te beperken werkt de aannemer alleen ’s avonds en ’s nachts tussen 20.00 en 05.00 uur aan deze kruispunten. Dan is er één rijstrook per richting beschikbaar en zijn korte omleidingen ingesteld.