ZAANDAM - Leerlingen van een school in Zaandam hebben gisteren meerdere agenten bedreigd, uitgescholden en getrapt. Dat gebeurde nadat de agenten waren uitgerukt voor een vechtpartij tussen scholieren.

Zij hadden ruzie met elkaar, toen agenten de boel probeerden te sussen. De scholieren keerden zich meteen met grof geweld tegen de agenten. Zij werden uitgescholden en geschopt, meldt de politie. Drie meisjes van 13, 14 en 15 jaar oud zijn vervolgens aangehouden.

Bedreiging op social media

Aanleiding voor de ruzie tussen scholieren onderling was de bedreiging van een meisje via social media. Toen de agenten aankwamen, was de situatie al uit de hand gelopen. Een gesprek was niet meer mogelijk, aldus de politie.

Toen de meisjes werden opgepakt, trapte een van hen een agent vol in het gezicht. "De jonge scholieren waren direct buitensporig agressief naar de collega's. Zij konden hierdoor ook niet hun werk doen, dat is onacceptabel welke leeftijd je ook hebt. Je moet gewoon van de collega's afblijven", reageert de teamchef van de politie in Zaandam.

Beelden gezocht

De politie zoekt beelden van het incident. Veel scholieren hebben met hun telefoon staan filmen. De politie ontvangt graag de beelden voor het onderzoek.

Bij de vechtpartij waren leerlingen van twee scholen betrokken, aldus de politie. Twee wijkagenten zijn vanmorgen het gesprek aangegaan met de conciërges van beide scholen. "Dit soort escalaties willen we in de toekomst zeker voorkomen en daarom gaan wij dit gesprek aan", licht een van hen toe.