Bij e-commerce wordt de technologie van de front-end presentatielaag van een website losgekoppeld van de diverse functionaliteiten uit de backend. Je hoeft hierdoor niet direct offline wanneer je een wijziging doorvoert en bovendien zal niet de gehele website van slag raken door een specifieke handeling. Je kunt zo de lay-out aanpassen, zonder dat de backend instabiel doordraait. Daarentegen kun je ook achter de schermen wijzigingen doorvoeren, zonder dat de klant hier iets van merkt bij het doen van bestellingen. De verschillende lagen blijven alsnog met elkaar communiceren, waarbij de gegevensuitwisseling intact blijft. Om één en ander goed in te richten en optimaal te laten functioneren, heb je een betrouwbare IT-partner nodig. Solvisoft is een specialist op gebied van IT en Security en biedt een betrouwbare hosting en een gestandaardiseerde B2B E-commerce oplossing.

Voordelen van headless e-commerce

Als onderneming zul je profijt hebben van de technologieën die met headless e-commerce te bereiken zijn. Deze techniek zorgt voor commerciële en contentgericht e-commerce strategieën, waarmee content en design eenvoudig is aan te passen. Je bereikt een groot publiek, waardoor verkoop van producten wordt geoptimaliseerd. E-commerce is mobile first en responsive voor alle typen kanalen. Door de razendsnelle laadtijden profiteren bezoekers van een optimale websitesnelheid, waardoor eenvoudig een gepersonaliseerde gebruikerservaring wordt opgebouwd. De headless e-commerce oplossingen kunnen geheel naar wensen en verwachtingen van bezoekers worden ontwikkeld en deze technologie is dan ook van ongekende waarde voor de groei van jouw brand of dienstverlening. Een rijk aantal modules maakt het mogelijk om zelf te kiezen welke technologische oplossingen worden geïntegreerd.

Waarom bedrijven kiezen voor headless e-commerce

De consument is veeleisend en verwacht een soepele en positieve gebruikerservaring over alle kanalen, dus de functionaliteit van jouw webshop mag niet achterblijven. Het is niet verwonderlijk dat er veel competitie is binnen e-commerce branches. Het is belangrijk om verbeteringen en innovaties door te voeren aan het front-end, zodat bezoekers direct weten wat je aanbiedt en hoe dit kan worden aangekocht. Je wilt niet blijven steken in trage monolithische systemen, die kostenintensief zijn en niet langer aan de huidige eisen voldoen. Kies voor headless e-commerce en profiteer van lagere kosten, terwijl je inspeelt op verwachtingen van bezoekers. Daarnaast kun je effectieve testen uitvoeren, die inzicht geven in de klantbeleving. Gerichte wijzigingen om verbetering door te voeren, kunnen zo worden volbracht.

Marketing met e-commerce techniek

Waar adverteren op websites als Zaandams Dagblad uiteraard ook veel zichtbaarheid oplevert voor bedrijven, helpt headless e-commerce om de bezoeker te motiveren tot een aankoop. Je creeert hierdoor immers een razendsnel platform, waar de klant direct ziet welke producten verkrijgbaar zijn. Van begin tot eind profiteert de bezoeker van een aangename en gebruikersvriendelijke webshop-omgeving, waardoor verkoop toeneemt en je meer winst maakt. De meest actuele artikelen worden getoond en daarnaast is alle product- en prijsinformatie direct zichtbaar. Door koppeling aan het ERP-systeem is alle informatie namelijk 24 uur per dag actueel. Solvisoft is een Full Service IT & E-commerce bureau dat innovatieve oplossingen op gebied van IT-diensten en Security levert, voor een veilige webshop inrichting.