ZAANDAM - De meivakantie is traditioneel een moment dat door veel huishoudens in de regio gebruikt wordt voor het uitvoeren van de voorjaarsschoonmaak. Na de sombere herfst- en wintermaanden, geven de eerste zonnige dagen de mens weer energie. Tijd om de woonkamer op te knappen, de zolder op te ruimen en ook de tuin klaar te maken voor de warme zomerdagen! Welke klussen heb jij al uitgevoerd?

Waar voorheen vaak voor de hulp van een vakman werd gekozen bij de uitvoering van klussen, voert men kleine projecten tegenwoordig steeds vaker zelf uit. Mede doordat bijvoorbeeld een aanhangwagen, sloophamer en rolsteiger of schaarlift huren heel eenvoudig is geworden. Er zijn verschillende partijen die dergelijke producten te huur aanbieden. Je hoeft deze hulpmiddelen op deze wijze niet langer zelf te kopen, wat financieel voordelig en daarnaast duurzaam is.

Video’s met instructies voor het uitvoeren van klussen

Een andere reden dat klussen vaker zelf worden uitgevoerd: het ruime aanbod aan instructievideo’s en complete stappenplannen op het internet. In deze video’s wordt op een heldere wijze uitgelegd hoe een bepaalde klus moet worden uitgevoerd en welk gereedschap men hierbij nodig heeft. Het maakt een goede voorbereiding op de klus eenvoudig! Denk aan het opnieuw betegelen van het toilet en de badkamer. Huur gereedschap en een aanhangwagen om de oude tegels zelf te verwijderen en af te voeren. Combineer het met de huur van een mobiel toilet als tijdelijke oplossing. Vervolgens bestel je het juiste materiaal voor het aanbrengen van nieuwe tegels en volg je de instructies uit de video.

Ga je binnenkort zelf aan de slag met een renovatie van deze ruimtes? Voor meer informatie over mobiel toilet huren, klik hier.

Klussen geven je mentale gezondheid een boost


Door klussen in en rondom je woning zelf uit te voeren krijgt je mentale gezondheid een boost, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Daarbij zorgt het klussen in de tuin dat je zonlicht absorbeert en zo vitamine D aanmaakt. Iets wat bijdraagt aan een goede weerstand!

Het is belangrijk om een groot project op te knippen in kleinere deelprojecten. Op deze manier ervaar je kort na elkaar het fijne gevoel van een afgeronde klus. Zou het project te omvangrijk zijn, dan werkt dit vaak averechts. Na verloop van tijd verlies je het overzicht, waardoor een klus pas na maanden af zal zijn. De positieve boost is er dan nauwelijks nog; het project heeft voornamelijk gezorgd voor frustraties en irritaties.