KROMMENIE - Op zaterdagavond 28 maart vindt een bijzonder concert plaats in de Nicolaaskerk aan het Kerkplein in Krommenie. Pop-jazzkoor Go4Singing! viert dan haar tienjarig jubileum.


Al maanden is een groep dames uit het koor bezig een mooi concert in elkaar te zetten. “We willen laten zien hoe veelzijdig het koor in die 10 jaar is geworden,” vertelt voorzitter Ingrid de Ruiter. “Het wordt geen traditioneel concert waarbij het voltallige koor voortdurend op het podium staat. Samen met het publiek maken we een muziekreis door de tijd. We hebben zeker een aantal verrassingen in petto.”

Go4Singing! wordt daarbij geholpen door diverse muzikale gasten uit de Zaanstreek: zangeres Lidewei Loot, singer-songwriter Lorena Visintainer en een combo van OG Krommenie. Bassist Casper Groep en pianist Ruud Luttikhuizen zorgen voor de muzikale ondersteuning. De algehele leiding is in handen van de vaste dirigent, Lucas de Bruin.


Het koor ontstond in 2010 uit muziekorganisatie OG. Oprichtster Marleen Schipper begon met acht dames en de missie om het koor in een half jaar tot bloei te laten komen. Dat lukte boven verwachting goed. De Ruiter: “Er zijn nu ruim 40 koorleden en we hebben in die jaren veel geleerd. Bijvoorbeeld om accenten te leggen in de muziek. Ook beweging wordt steeds belangrijker in onze presentatie. Dat we nu met velen zijn, betekent dat we kleine groepjes kunnen afsplitsen om bijvoorbeeld een gevoelig lied ten gehore te brengen. Van die afwisseling maken we gebruik tijdens ons concert.”

Kaarten à € 15,- zijn verkrijgbaar via Primera Verveen (Heiligeweg 33) en Stumpel (Zuiderhoofdstraat 64) in Krommenie. Bent u nieuwsgierig geworden naar het koor? Ga naar www.ogkrommenie.nl of volg Go4Singing! op Facebook.