ZAANDAM - Kinderen en jongeren tussen de 7 en 17 jaar oud, die dromen van een toekomst in het theater kunnen bij FluXus meewerken aan het theaterspektakel INSECT. Deze bijzondere theaterproductie zal op 16 mei in het Zaantheater spelen. De deelnemers werken vanuit de discipline kostuumontwerp, decor, muziek, theater of dans aan de voorstelling, maar kijken ook bij elkaar mee om te leren wat er allemaal komt kijken bij het maken van een voorstelling.

De jonge theatermakers worden van november tot en met mei begeleid door diverse docenten uit het FluXus-netwerk, die voor elke discipline een ‘cursus’ hebben opgezet. Kun je goed tekenen of heb je iets met animaties, dan kies je voor decor. Wil je later kostuumontwerper worden dan is er de INSECT-cursus ‘kostuum ontwerp’ enzovoort. Daarnaast snoepen de deelnemers mee van de lessen van de andere docenten. Ze werken van ontwerp tot de voorstelling in het Zaantheater mee aan deze theaterproductie. Aanmelden en meer informatie over lesdagen en kosten vind je op FluXus.nl onder de zoekterm ‘INSECT’.

Insecten in de hoofdrol
Ze zoemen, tsjirpen, kriebelen, steken en bijten. Ze vliegen, rennen of kruipen. Ze zijn overal, werken keihard, hebben alle kleuren, zijn glad of harig, glibberig of ruw… en lijken eigenlijk heel erg op mensen. Bij theaterspektakel INSECT hebben insecten de hoofdrol: of zijn het de jonge theatermakers die hun eigen verhaal, muziek, dans, kostuums en decors maken?