AMSTERDAM - Vandaag verschijnt het boek Alles over Anne, een uitgave van de Anne Frank Stichting voor kinderen vanaf 10 jaar. Het boek vertelt het levensverhaal van Anne Frank en geeft antwoord op allerhande vragen die kinderen hebben over Anne Frank, de Jodenvervolging en de Tweede Wereldoorlog. Naast foto’s bevat het boek illustraties van Huck Scarry. Leerlingen van groep 7/8 van basisschool Vredeburg uit Hoofddorp krijgen vandaag in het Anne Frank Huis een exemplaar van Alles over Anne, gepresenteerd en gesigneerd door illustrator Huck Scarry en schrijver Menno Metselaar.

Alles over Anne
is het eerste boek dat uitgaat van wat kinderen zelf willen weten. De Anne Frank Stichting heeft hun vragen verzameld. Het nieuwe boek geeft antwoord op bijvoorbeeld: wanneer is iemand Joods, waarom haatte Hitler joden, kon Anne Frank goed leren op school, was Anne bang in het Achterhuis, verveelde zij zich, wie heeft haar verraden en waarom is Anne zo beroemd geworden?

Ook de tekeningen van Huck Scarry spelen in op vragen van kinderen. Zo laat hij bijvoorbeeld zien hoe de boekenkast voor het Achterhuis open- en dichtgaat en hoe Annes kamertje er ingericht uitziet. Ook geeft hij een gedetailleerde weergave van alle vertrekken in het Achterhuis. De vermaarde illustrator, die in Zwitserland woont, bezocht het Anne Frank Huis verschillende malen om zijn tekeningen te kunnen maken.

Alles over Anne
is een gebonden boek, geïllustreerd met veel foto’s en full-colour illustraties, telt 40 hele pagina’s en 64 halve pagina’s en kost € 14,95. Het is verkrijgbaar bij de (online) bookshop van het Anne Frank Huis en bij alle (internet) boekhandels via Uitgeverij Rubinstein.

Alles over Anne is de ‘extra’ bij de Anne Frank Krant 2017 voor groep 7/8 van het basisonderwijs. De Anne Frank Krant verschijnt eveneens vandaag.