ZAANDAM - De lente is officieel begonnen en dat is een prima moment om je tuin klaar te maken voor het voorjaar. De lenteperiode is een prachtige tijd, waarin de bloemen, struiken en planten volop gaan bloeien. De blaadjes verschijnen aan de bomen en je ziet de mooiste kleurenpracht verschijnen. Wij helpen je graag op weg om je tuin klaar te maken voor de lente en natuurlijk voor de zomer. Bekijk onderstaande tips om daarna goed voorbereid aan de slag te gaan. Wil je jouw tuin helemaal een nieuwe uitstraling geven? Laat je dan inspireren met alles voor je tuin bij Tuinmeubelland Zaandam.

1. Start met opruimen en schoonmaken

Een goed begin is natuurlijk het halve werk en daarom begin je met het opruimen van je tuin en schoonmaken van het terras. Er ligt verspreid over je tuin altijd wel rommel, variërend van takjes tot blaadjes en van modder tot zand. Veeg alles bij elkaar en haal ook alvast eventueel onkruid uit je tuin. Het terras heeft mogelijk een groene waas over zich gekregen en dat is geen gezicht. Daarom begin je na het opruimen met het schoonmaken van het terras. Het is handig om hiervoor eerst een bezem gebruiken om zand en modder weg te vegen. Je kan daarna voor het schoonmaken van het terras een hogedrukreiniger gebruiken in combinatie met een speciale terrasreiniger.

2. Planten en struiken verzorgen

Het voorjaar is een uitstekend moment om je planten en struiken extra aandacht te geven. Bijvoorbeeld door deze te snoeien. Let wel even op, want niet alle plantsoorten en struiken zijn geschikt om in de lente te snoeien. Bodembedekkers en vaste planten zijn wel te snoeien, maar siergrassen die wintergroen zijn bijvoorbeeld niet.

3. Richt je tuin in

Zijn je tuinmeubelen aan vervanging toe of heb je zin om je tuin een make-over te geven met een nieuwe tuinset? Het voorjaar is een goed moment om je tuin van een frisse en nieuwe look te voorzien. Dit kan met de aanschaf van een nieuwe tuinset, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een lounge diningset aan te schaffen. Ontbijten, lunchen en dineren in je eigen tuin is de trend van het moment. Schaf er een barbecue bij aan of een complete buitenkeuken om op een gevarieerde manier volop te genieten van het buitenleven. Nodig je vrienden en familie uit of eet gezellig samen in je tuin met je eigen gezin.