WORMERVEER - De machinist van een sprinter heeft dinsdagavond bij station Wormerveer een noodstop gemaakt omdat 'een verward persoon' zijn of haar benen over de rand van het perron liet bungelen.

Dat bevestigt een woordvoerder van ProRail tegen NH Nieuws. Het ging om de trein vanuit Amsterdam die om 18.04 uur vanaf station Wormerveer richting Uitgeest zou vertrekken. "Een aankomende trein is vroeger in de remmen gegaan, omdat er iemand op het perron zat."

Nadat de conducteur een woordje met de waaghals had gewisseld, is de persoon overgedragen aan de politie, bevestigt de ProRail-woordvoerder. "Omdat daarbij veel tijd verloren is gegaan, is de trein gekeerd om nog meer vertraging te voorkomen", legt hij uit.

Volgens betrokkenen maakte de persoon weliswaar een verwarde indruk, maar was er geen sprake van suïcidale neigingen. De machinist krijgt in ieder geval veel lof.

"Wat een indrukwekkende actie van de machinist naar Wormerveer", schrijft iemand. "Waarbij een vrouw iets heel geks wou doen, maar door zijn snelle reactie heeft hij het voorkomen."