ASSENDELFT - Char­lot­te (16) werd za­ter­dagavond 10 de­cem­ber aangereden op de Dorps­straat in Assendelft. De be­stuur­der van een wit bestelbusje reed door. Ze had diverse verwondingen aan haar gezicht en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hier bleek dat ze door het ongeval een sche­del­ba­sis­fractuur had opgelopen.

Via FaceBook, Twitter en in de krant werden diverse (getuigen)oproepen gedaan. De moeder van Charlotte vertelt in het Noordhollands Dagblad dat ze blij is dat de man die haar dochter aanreed zich alsnog heeft gemeld. “Je verwacht het op een gegeven moment niet meer”, zegt ze. Het witte bestelbusje bleek die avond te zijn uitgeleend.

"De ei­ge­naar had de be­richt­ge­ving op Social Media en in de kran­ten ge­volgd. Hij tel­de één en één bij el­kaar op en is tot de con­clu­sie ge­ko­men dat de wer­ke­lij­ke oor­zaak van de ka­pot­te spie­gel de aan­rij­ding van onze doch­ter ge­weest moest zijn. Het tijd­stip kwam over­een, de plek kwam over­een en het voer­tuig kwam over­een. Het bus­je bleek al­leen geen Mer­ce­des Vito te zijn ge­weest, maar een Peu­ge­ot", aldus de moeder van Charlotte.

De ver­moe­de­lij­ke doorrijder heeft zich, op aandringen van de eigenaar van de witte bestelbus, afgelopen vrij­dag­avond bij de po­li­tie ge­meld.

Daarop is de persoon als verdachte aangehouden en verhoord. De rechter zal in het nieuwe jaar uitspraak doen.