ZAANDAM - Op 21 maart 2020 wordt om 13:00 de Dorcaswinkel aan de Westzijde 59 in Zaandam officieel geopend door burgemeester Jan Hamming.

Ongeveer drie jaar geleden ontstond het plan om in Zaandam een Dorcaswinkel te vestigen. Een plaats om dat ene leuke koopje te vinden, of die spijkerbroek die zo heerlijk zit, maar ook een plaats om elkaar te ontmoeten. Vrijwilligers werden gemobiliseerd en de zoektocht naar een geschikte locatie begon. Na een lange tijd van tegenslagen, volhouden en doorzetten, viel uiteindelijk het oog op Westzijde 59.

In de zomer van 2019 is met de inzet van veel vrijwilligers het pand veranderd naar een frisse winkel.
De bar is een belangrijk onderdeel van de winkel. Hier kan een gratis kop koffie of thee gedronken worden.

Vanaf 30 november 2019 zijn de deuren voor het publiek geopend. Op 21 maart zal de officiële opening van de winkel gevierd worden met een groot feest. Om 11:30 en 14:30 worden er modeshows gehouden en de hele dag door zijn er hapjes, drankjes en livemuziek. Het hoogtepunt van de dag is de openingshandeling die burgemeester Jan Hamming om 13:00 samen met de vrijwilligers zal verrichten.

De Dorcas winkel is onderdeel van de christelijke stichting Dorcas. Dorcas is een ontwikkelingsorganisatie die bij wil dragen aan een blijvende verandering in het leven van de allerarmsten in landen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Met als doel om inkomsten te genereren voor dit werk, zijn inmiddels al bijna 40 Dorcas winkels geopend, verspreid over heel Nederland. De opbrengst van de winkel in Zaandam komt specifiek ten goede aan projecten van Dorcas in Zuid-Soedan. Voor meer informatie zie www.dorcas.nl.