WORMERVEER - Op zaterdag 17 juni is er weer een Opruimestafette. Ditmaal verzamelen de opruimvrijwilligers zich bij eetcafé D’ Vergulde Eend in Wormerveer om het zwerfafval in de omgeving van het Wilhelminapark en richting station Wormerveer op te ruimen. D’Vergulde Eend is te vinden aan de Wandelweg 51 in Wormerveer. Gemeente Zaanstad zorgt voor materiaal als prikkers, grijpers en ringen. De inloop met koffie is vanaf 9.45 uur, om 10.00 uur geeft wethouder Leny Vissers-Koopman het startsein voor het opruimen. Ter afsluiting is er om 12.00 uur een gezamenlijke lunch. Iedereen is van harte welkom om mee te doen.

Een uurtje voor een schoner buurtje

De Opruimestafette is een initiatief van betrokken inwoners van Zaanstad. Steeds meer mensen vinden het normaal om zelf zwerfafval in de buurt op te ruimen. Onder het motto ‘Een uurtje voor een schoner buurtje’ ontmoeten deze opgeruimde Zaankanters elkaar maandelijks. De estafette wordt elke derde zaterdag van de maand op een andere plek in Zaanstad georganiseerd.

De Opruimestafette in Wormerveer is de eenendertigste in de reeks met Zaanse Opruimestafettes. Per keer zetten zo ‘n dertig vrijwilligers zich in voor een schonere buurt. De estafettes passen zo in het streven van de gemeente om bewoners een grotere rol te geven in het beheer van de openbare ruimte.