ZAANDAM - Staal is eigenlijk een heel veelzijdig materiaal. Het kan namelijk niet alleen geburikt worden voor constructieve werkzaamheden, maar je kunt het ook voor meer decoratieve doeleinden gebruiken voor een mooie, opvallende industrielook in huis of tuin. Maar voor werken met staal is wel de kennis en kunde van een vakman nodig. Deze vakmannen vind je bij PeMa Metaal in Zaandam: een allround metaalbedrijf die voor zowel bedrijven als particulieren elke klus met staal uit kan voeren.

Constructiebedrijf PeMa verzorgt metaalbewerking in de regio Amsterdam. Vanuit hun vestiging in Zaandam bedienen ze al ruim 15 jaar bedrijven, aannemers en particulieren bij hun projecten. Dankzij het uitgebreide machinepark is het mogelijk alle werkzaamheden binnen de metaalbewerking onder één dak te verrichten. Hierdoor kunnen ze als constructiebedrijf een zo compleet mogelijk product maken.

Van alle markten thuis
Peter en Maurice van Halderen Richtten PeMa Metaal in 1000 op en inmiddels hebben zij al de meest uiteenlopende klussen uit mogen voeren. Vol enthousiasme en energie pakken zij elke klus aan, of het nu gaat om het ontwerpen en bouwen van een loopbrug in een bedrijfshal of het construeren van een nieuw traphek in een woonhuis. Elke klus wordt met oog voor detail en vakmanschap uitgevoerd

Het grote voordeel van staal is natuurlijk dat het sterk en duurzaam is, zodat je er lang plezier van hebt. Maar om wat voor het project het ook gaat, jet kunt rekenen op Maurice en Peter. Heb je nu al een idee of ontwerp? Of ben je nog niet helemaal ‘blanco’? Zij denken met u mee voor de juiste oplossing. PeMa Metaal werkt met roestvrij staal, cortenstaal, gegalvaniseerd staal, ijzer en aluminium en kan het materiaal lassen, snijden, knippen, kanten, monteren en behandelen.

Zware staalconstructies
Dikwijls vormt een staalconstructie het geraamte van een gebouw en houdt het de muren en het dag omhoog. Je kunt je voorstellen dat zo’n constructie daarom stevig en op de juiste manier in elkaar gezet moet zijn. Onlangs plaatste PeMa Metaal nog zo’n constructie in een monumentaal grachtenpand in Amsterdam, zodat het pand weer jaren meekan. Elke constructie wordt op maat ontworpen en voor zover mogelijk in de eigen werkplaats in elkaar gezet. Op locatie worden de componenten op de juiste plek gezet en afgewerkt. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld trap, bordes of reling.