ASSENDELFT - De cao-onderhandelingen tussen Forbo Flooring in Assendelft en vakbond FNV zijn stukgelopen. Het personeel van de linoleummaker Forbo Flooring voert daarom vandaag actie. Het is de eerste staking in de geschiedenis van het bedrijf.

Zowel de ochtend- als de middagploeg houden vandaag werkonderbrekingen van twee uur. Ze strijden voor een loonsverhoging van 3,5 procent en een lagere werkdruk. "Het is fysiek zwaar werk, daarom willen werknemers oplossingen zodat ze dit langer vol kunnen houden", aldus een woordvoerder van de FNV.

Voorheen heeft het bedrijf wel eens een ultimatum gekregen van FNV. Maar waar het bedrijf voorheen uiteindelijk de eisen van de vakbond meenam, liep dat ditmaal anders. Forbo Flooring had tot gisteren om aan de eis van FNV voor 'betere cao-voorwaarden" te voldoen. De linoleummaker gaf daarentegen afgelopen weekend al aan niet op de eisen in te willen gaan.

Krommenie
Forbo Flooring heeft ook een vestiging in Krommenie, maar dat bedrijf werkt met een andere cao. Daar wordt momenteel geen protest gevoerd. Mogelijk worden de acties in Assendelft de komende week nog wel doorgezet.

Indien het bedrijf na vandaag nog steeds niet aan de eisen van de werknemers en de vakbond wil voldoen, ligt er volgens de FNV-woordvoerder namelijk al "een draaiboek klaar". "Maar we hopen dat ze door de acties gewoon weer in gesprek willen gaan."