ZAANDAM - Klachten aan je voeten kun je op verschillende momenten ervaren. Vaak heb je er het meest last van onder het lopen. Toch wil het niet zeggen dat pijn of ongemak altijd automatisch door je voeten veroorzaakt wordt. In sommige gevallen ligt de oorzaak bij je heupen of zelfs bij je rug. Wil je weten wat de oorzaak is van jouw klachten en woon je in Zaandam of omgeving? Denk dan eens aan de podotherapie Zaandam.


Wat doet de podotherapie Zaandam?

Een podotherapeut is een medisch specialist die gespecialiseerd is in het behandelen van specifieke klachten. Vaak komen deze klachten tot uiting tijdens het lopen. Aan de podotherapie Zaandam is het de taak te achterhalen wat hiervan de oorzaak is. Je kunt bij podotherapie Zaandam terecht met en zonder verwijzing van je huisarts. Nadat je een afspraak hebt gemaakt, krijg je een intakegesprek. Tijdens dit gesprek worden je klachten besproken. Ook zal de podotherapeut vragen stellen over je medische achtergrond. Je krijgt daarnaast een lichamelijk onderzoek, zodat de podotherapeut een compleet beeld heeft en op basis daarvan een behandelplan kan opstellen.

Soorten klachten die podotherapie Zaandam behandelt

Zoals gezegd, kunnen de klachten die je hebt van je voeten afkomstig zijn. De oorzaak ligt dan bijvoorbeeld bij platvoeten, likdoorns of kloven. Al deze aandoeningen kunnen diverse soorten pijn en ongemak veroorzaken. Uit het onderzoek bij de podotherapie in Zaandam kan echter ook blijken dat de oorzaak bij andere ledematen ligt. Bijvoorbeeld in de benen door een probleem met de achillespees, in de heupen door SI-klachten (klachten aan de sacro-iliacale gewrichten) of bekkeninstabiliteit. Het komt eveneens voor dat de klachten zich vanuit de rug ontwikkelen, bijvoorbeeld omdat er een verschil in beenlengte is.

Wie maken gebruik van podotherapie Zaandam?

Klachten en pijn kan je op onverwachte momenten overkomen. In principe kan iedereen dus voor podotherapie in Zaandam terecht. Sommige mensen hebben echter een verhoogd risico op bepaalde blessures. Dat is vaak het geval bij sporters. Ook kinderen die in de groei zijn, kunnen met verschillende problemen kampen tijdens het groeien. Dit heeft onder andere te maken met de ontwikkeling van de stand van de voeten. Een andere, veelvoorkomende, behandeling tijdens podotherapie in Zaandam is voor mensen die last hebben van reuma of diabetisch zijn. In deze situaties worden gewrichtsklachten behandeld bij reuma en is tijdig behandelen van zenuwbeschadigingen en verminderde doorbloeding bij diabetici prioriteit.

Waaruit bestaat een behandeling bij podotherapie Zaandam?

Op basis van het eerste gesprek met het diagnostisch onderzoek, wordt altijd een persoonlijk behandelplan opgesteld. De voorgestelde behandelingen kunnen heel specifiek zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een schema met strekoefeningen. Deze methode is vaak voor sporters van toepassing, maar kan ook helpen om oudere mensen meer flexibele spieren te geven. Een andere mogelijkheid is dat de podotherapeut medical taping als ondersteuning van bepaalde spieren aanbeveelt. Ook is het mogelijk dat blijkt dat de chronische klachten opgelost of in ieder geval verlicht kunnen worden door zooltherapie. Door een steunzool in de schoen te dragen, worden spiergroepen ontlast. Er kan tevens gekozen worden voor op maat gemaakte schoenen. Vaak is de behandeling een combinatie van verschillende therapieën, voor een optimaal resultaat.