AMSTERDAM - Loes Luca wint award voor beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical  

Tijdens het Musical Award Gala 2017 was er gisteravond een ware prijzenregen voor In de Ban van Broadway. Maar liefst 4 van de 7 nominaties werden toegekend aan DeLaMar Producties voor deze zomermusical. Hoofdrolspeelster Loes Luca, bijrolspeelster Bianca Krijgsman, decorontwerper Thomas Rupert en scriptschrijver Nathan Vecht wonnen een award.

“Deze prijzen zijn een erkenning voor onze geweldige zomerkomedie In de Ban van Broadway. Pers en publiek waren lovend en maar liefst 50.000 mensen bezochten afgelopen zomer In de Ban van Broadway,” aldus Edwin van Balken, directeur DeLaMar Producties. “Daarnaast is het een bevestiging van de rol die wij 5 jaar geleden als voorloper hebben ingenomen door tegen de heersende conventies in te programmeren in de zomer.”

In de Ban van Broadway - geregisseerd door Pieter Kramer- is een muzikale voorstelling over afgunst achter de schermen van de beroemdste theaterstraat ter wereld. Met Loes Luca en Tjitske Reidinga als belangrijkste diva’s in een wereld van roem, vergankelijkheid en magie van het theater.

Ook komend seizoen zal DeLaMar Producties de succesvolle traditie van een zomerkomedie voortzetten. Van Balken: “Wij merken dat het publiek uit het hele land heel graag een -door een bekende topcast- goed gespeelde, vrolijke voorstelling wil zien. De zomerkomedie van DeLaMar is na 5 jaar een echte theatertraditie geworden.”  Later in het seizoen zal DeLaMar Producties bekend maken met welke zomerkomedie deze traditie wordt voort gezet.