ZAANDAM - Wat bezielde de automobilist die Raphael Koelewijn gistermiddag in Zaandam aanreed? De man leek te stoppen, maar ging er toch vandoor. En dat terwijl Raphael met een scheur in z'n bekken op straat lag.

Van de scooter is weinig meer over. Raphael heeft een scheur in z'n bekken opgelopen. "Ik heb heel veel pijn en ik zit aan de morfine. Ik loop liever dan dat ik zit", vertelt hij vandaag aan NH Nieuws.

Doorrijder

Afgelopen maandag rijdt hij met z'n snorscooter over de rotonde op de Dr. H.G. Scholtenstraat in Zaandam. Een automobilist die van links komt en eigenlijk voorrang moet geven, rijdt hem aan. Raphael: "Ik hoor hem zeggen: 'Ik zet m'n auto even aan de kant.' Even later zegt iemand anders dat 'ie doorrijdt."

Natasja, de vrouw van Raphael, heeft via Facebook een oproep gedaan: "In eerste instantie voelde ik heel veel woede. Hoe kan je dat doen?" Ze hoopt dat de man die vermoedelijk in een donkerblauwe auto reed, zich meldt bij de politie. "Je kunt je beter uit vrije wil melden, want als je gepakt wordt heb je een groter probleem."

Raphael doet binnenkort aangifte bij de politie. Ondertussen heeft hij zich ziek gemeld, omdat hij voorlopig niet kan werken.