ZAANDAM - Het testteam van Rolstoelrijders Zaandam onderzocht het nieuwe Zaanse ziekenhuis afgelopen vrijdag op rolstoelvriendelijkheid. Het team werd hartelijk ontvangen door de heer Van der Kam (Raad van Bestuur), Jolande van de Walle (adviseur Public Affairs) en Hannelore Schouten (Programmamanager Nieuwbouw).

Test
Is het nieuwe ziekenhuis rolstoelvriendelijk? Na ontvangst van het testteam ging het gezelschap op ontdekkingstocht in en om het ziekenhuis. Hannelore Schouten reed voor deze gelegenheid ook in een rolstoel mee met de vier rolstoelrijders van het testteam. Een aantal verbeterpunten sprongen duidelijk naar voren. Een groot deel van deze punten waren ook al door het ziekenhuis zelf gesignaleerd en worden aangepast. Binnenkort nodigt het Zaans Medisch Centrum initiatiefnemer Annemieke Goudsmit uit de bevindingen van het testteam verder te bespreken. Het ZMC is blij met deze input voor verdere verbetering van de toegankelijkheid en rolstoelvriendelijkheid van het ziekenhuis.

Rolstoelvriendelijk
Rolstoelrijders Zaandam is een particulier initiatief dat ondernemers en de gemeente wil aansporen en helpen Zaandam rolstoelvriendelijker te maken. Het testteam van Rolstoelrijders Zaandam test de komende maanden onder andere het openbaar vervoer, winkelcentra, de openbare wegen, bioscopen, fitness centra, restaurants, openbare gebouwen en de mentaliteit en hulpvaardigheid op straat.