ZAANDAM - Help ons en kom samen in actie! Op 7 december om 16.00 uur naar de feestelijke opening van ons project “Save the World” in de Bullekerk, Westzijde 75 Zaandam. De officiële aftrap wordt verricht door Wethouder Rita Noordzij.

Kinderen openen je ogen
Tijdens een gezellig kopje koffie met mijn dochter waren de kleinkinderen aan tafel lekker aan het knippen en plakken. Zegt Emma (5 jaar): “Mamma ik zag op het schoolplein plastic liggen. Ik heb het maar in de prullenbak gegooid, want het is niet goed voor de vogeltjes!” Toen dacht ik, wat doe ík eigenlijk aan het milieu?

Opwarming van de aarde.
Het Wereld Natuur Fonds (WMF) heeft een bewustwordingsfilmpje gemaakt en in de politiek wordt veel gesproken over de opwarming van de aarde. Ik hoor mensen zeggen: “Het moet nu rigoureus aangepakt worden, sommigen vinden het overdreven en willen dit stap voor stap en weer anderen zeggen “het zal zo’n vaart niet lopen!”Kinderen vragen ouderen hen te helpen om ervoor te zorgen, dat als zij zo oud zijn als wij er ook voor hen een leefbare wereld is. Laten we het dan heel dicht bij huis houden!

Zo ontstond het idee om met de leerlingen van de Saense School voor Beeldende Kunst een project te starten ‘SAVE THE WORLD'.

De doelstelling van de Saense School voor Beeldende Kunst is, Art with a story. Wij hebben het jaar 2020 uitgekozen om zoveel mogelijk te werken met recycling materialen (zero waste).

Van houten vloerdelen uit een fabriekshal, die gesloopt werd, zijn door leerlingen van de school 3 figuren gemaakt, vader, moeder en kind. Deze werden door hen aangekleed met platgeslagen Nespresso cups en oude fietsbanden. Een kind houdt de mand vast waarin u uw ideeën kunt deponeren. De achterwand is een schilderij van de het Oostdok in Amsterdam, gemaakt in 2015 door Marijke Habernickel. Het beeld van het Oostdok volledig onder water. Zo ver laten we het toch niet komen? In het kader van het project Licht op Kunst is alles versierd met ledlicht. En waar kan het niet beter tot zijn recht komen dan in de Bullekerk!

Van 13.00 tot 16.00 is de kerk open voor uw bezoek aan het kunstwerk maar ook bij de geplande evenementen. Raadpleeg hiervoor de agenda van de Bullekerk.

Ons doel
We willen in de maand december 1000 ideeën van Zaankanters verzamelen en die in het nieuwe jaar aan de pers worden doorgegeven. Misschien is er een idee bij dat u nog niet wist of voor wie nog niet gestart is dit wellicht een klein ding om in je eigen leefstijl toe te passen. Of men wordt enthousiast en start een gelijksoortig ander project. Het beeld van een steen die je in het water gooit lijkt me zeer toepasselijk en zou mooi zijn. In onze presentatie met daarin het filmpje van WNF, dat wij van hen mogen gebruiken voor dit project en dat te zien is in de Bullekerk worden veel concrete voorbeelden gegeven. Bij het kunstwerk liggen briefjes, waarop u kunt aangeven, wat u in 2020 wilt doen voor het milieu. Leg die in de mand bij het kunstwerk. U kunt uw voornemen ook mailen naar info@saenseschool.nl.

Gaat u naar een evenement in de Bullekerk neem dan ook even de moeite om een formuliertje in te vullen en in de mand te deponeren.Ook kunt u tijdens de wintertentoonstelling van de leerlingen in Gallery Greens (de Savornin Lohmanstraat 19 A in Zaandam) uw idee kwijt. Maar kom vooral ook op 7 december a.s. naar de Bullekerk om 16.00 waar wethouder Rita Noordzij de eerste aftrap zal geven voor dit project.Trompettist Melissa Venema heeft spontaan aangeboden om het project een feestelijk tintje te geven door een paar liedjes op haar trompet te spelen.Het project wordt afgerond op vrijdag 9 januari 2020 door kinderen van Et Buut. Zij maken in de Bullekerk van afvalmateriaal mooie bloempotjes met bloemen.