ZAANSTREEK - Soroptimistclub Zaanstreek heeft weer een mooi bedrag bij elkaar gebracht voor een goed doel; Muziek Maakt School. Tijdens het jaarlijkse landenfestival van Openbare basisschool de Lindenboom overhandigde Willy de Graaff namens de Soroptimisten een cheque van 3000 euro. Daarmee kan de school weer een jaar muziekles geven aan de kinderen van de groepen 5 en 6.

Soroptimistclub Zaanstreek ondersteunt het project “Muziek Maakt School” van FluXus Muziek al vele jaren. Met dit project laat FluXus Muziek kinderen van verschillende basisscholen in Zaanstad ervaren hoe leuk het is om muziek te maken. Spelenderwijs leren de kinderen niet alleen muziek te maken maar vooral hun eigen talenten en hun persoonlijkheid te ontdekken en te ontwikkelen.

Muziek maakt slim, je leert abstracter te denken en je beter te concentreren. Wat sport is voor het lichaam is muziek voor de geest.

Soroptimistclub Zaanstreek sponsort dit project voor basisschool De Lindenboom in Koog aan de Zaan sinds 2013. Met een jaarlijkse bijdrage gedurende vier jaar zijn de muziekinstrumenten voor de kinderen van groep 5 en 6 bekostigd. Het geld voor het projecten is bij elkaar gebracht door het organiseren van activiteiten, zoals de verkoop van kleding en sieraden tijdens de Koningsmarkt, een muziekevenement met de presentatie van de film “Een Musicus is geboren”, een benefiet diner en diverse workshops.

De school heeft zelf meerdere acties opgezet om het geld voor de leerkrachten die de muzieklessen geven te bekostigen.

Soroptimisten zijn vakvrouwen die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en kinderen wereldwijd. De Zaanse club maakt deel uit van Soroptimist International, een wereldwijd netwerk van bijna 100.000 vrouwen. Zij ondersteunt projecten in de regio en daarbuiten.