ZAANSTAD - De geur van cacao, het groen van de houten huisjes en de smaak van Zaanse mosterd, in de nieuwe Zaanstore, het moderne VVV-punt dat vrijdag 9 maart opent op Stadhuisplein 96 in Zaandam vormen de geuren, kleuren, smaken en iconen van onze streek een typisch Zaanse belevenis. Bewoners en bezoekers kunnen hier 7 dagen per week terecht voor informatie en inspiratie. Kom je tijdens de openingsmaand kennismaken, dan ligt er een setje unieke Zaanse ansichtkaarten voor je klaar.

De Zaanstore is een volgens de laatste inzichten ingerichte VVV-locatie. Men kan hier terecht voor informatie over de Zaanstreek en de regio, tickets en souvenirs. In het assortiment zijn onder andere wandel- en fietskaarten, boeken, de Zaanse Schans Card, Amsterdam Citycard, VVV-bonnen, Zaanferry tickets en Zaanse producten te vinden. Daarnaast kan men hier letterlijk het Zaanse verhaal beleven aan de hand van typische Zaanse geuren, kleuren, smaken en iconen. In de Zaanstore komt tevens een vestiging van de Zaanse koffiebranderij Zuivere Koffie die ‘coffee to go’ aanbiedt. Tot en met september zijn de openingstijden doordeweeks van 8.30 tot 17.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur.

Gastvrij ontvangst bezoekers

Met de opening van de Zaanstore in Stadshart Zaandam komt de ontvangst van bezoekers aan Zaanstad onder regie van Marketing Zaanstreek. Directeur Lex Kruijver: “De toeristische bezoekers werden tot nu toe nog te weinig geïnformeerd en geïnspireerd over wat er in de Zaanstreek allemaal is te doen.” Hij benadrukt dat de Zaanstore er ook voor Zaankanters is: “Ook voor bewoners is er heel veel te doen en te ontdekken. De winkel zal ook hen ideeën geven en hopelijk nog trotser maken op hun streek.”

Openingsactie Zaanse kaarten

De opening van de Zaanstore wordt gevierd met een speciale actie. Kom je tijdens de openingsmaand kennismaken met de nieuwe VVV-winkel dan krijg je, zolang de voorraad strekt, een setje unieke Zaanse ansichtkaarten cadeau. Op de kaarten staan Zaanse iconen die de hele wereld over kunnen worden gestuurd om het verhaal van onze streek te vertellen.

Stadshart, toeristisch hart

Voor de locatie van de Zaanstore is bewust gekozen voor het centrum van Zaandam vanwege het aantal hotels hier. Voor de komende jaren staat bovendien een uitbreiding met nog eens 1.000 hotelkamers gepland. Zaanse wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Dennis Straat: “We blijven investeren in onze stad, voor de inwoners en bezoekers. De Zaanstore in nieuwe stijl is een aanwinst voor ons stadshart. Een mooie plek om de Zaanse sfeer te proeven.”

Samenwerking met partners

De Zaanstore werkt nauw samen Amsterdam Marketing, met zelf onder andere de ‘I Amsterdam’-store in Amsterdam Centraal Station. Daarnaast wordt samengewerkt met toeristische partners zoals de Zaanse Schans, Zaans Museum, Stichting Monet, ZaanFerry en Zaanse makers zoals Brouwerij Hoop, De Euforij en Zaanse Sambal.