OOSTKNOLLENDAM - Op zaterdag 9 september van dit jaar zal er weer een Monumentendag gehouden worden en zoals altijd zal SHOK daaraan meewerken. Traditiegetrouw in het monumentale pakhuis Koningsbergen aan de Dorpsstraat 45 te Oost-Knollendam. Ieder jaar probeert SHOK weer een leuke expositie te presenteren, welke wisselende onderwerpen laten zien.

Het landelijke thema voor dit jaar is “Burgers,Boeren en Buitenlui” ! Een zeer toepasselijk thema voor het landelijk gelegen Oost-Knollendam, vindt Stichting Historisch Oost-Knollendam (SHOK). Het bestuur is druk bezig met de voorbereidingen. Het huidige fotobestand in het SHOK archief bedraagt ruim 6000 plaatjes en wordt nog regelmatig aangevuld met nieuwe beelden door haar trouwe donateurs en belangstellenden. Alleen door het beschikbaar stellen van die “oude” beelden blijft de historie van het dorp zichtbaar.

Trouwfoto’s van ouders, grootouders, trouwkaarten, geboortekaartjes. Dit alles laat zien wat in de afgelopen tientallen jaren de bevolking was van het langgerekte dorp aan de Zaan. Ook hier streken ooit mensen neer vanuit andere streken om werk te vinden en bleven hier wonen. Eigenlijk wat over de hedendaagse wereld nog steeds plaats vindt. Of men zocht een fijne plek
in het dorp en kwam naar hier met gezin te wonen. Oost-Knollendam kent in de afgelopen honderden jaren veel diversiteit in haar inwoners. Dat komt jaarlijks tot uiting tijdens de kermis op zondagmiddag, want dan is het één grote reünie! Zo ook tijdens de filmavonden in het Dorpshuis.

Oostknollendammers en oud-inwoners mocht u SHOK nog verder willen ondersteunen mail naar secretariaat@historisch-okd.nl