ZAANDAM - Vrijdag de dertiende is voor de bij-gelovigen een pechdag. Om deze datum een verrassende wending te geven organiseren studenten van het Regio College een “gezellige middag” voor ouderen in zorginstelling Pennemes.

Studenten Stan, Kevin, Jesse, Osman, Quincy, Tahir en Esfref kwamen zelf op het idee om een activiteit te organiseren voor ouderen. Docente Barbara Kuijper nam contact op met zorginstelling Pennemes in Zaandam om de mogelijkheden te bespreken.

Activiteiten Organisator Thessa Dudink-Latupeirissa was meteen enthousiast; “Het feit dat de jeugd maatschappelijk betrokken is, nadenkt over het welzijnsactiviteiten en zich proactief wil inzetten voor ouderen juich ik enorm toe. Wij zijn dankbaar met dit mooie activiteit en de steun van het Regio College. Het is een win-win situatie voor alle partijen.”

De middag wordt compleet aangeboden door het Regio College. Op het programma staat een interactieve spelletjesmiddag met een pub-quiz en een bingo. Er zijn mooie prijzen beschikbaar gesteld door de school en zelfs aan de catering is gedacht. Met dit initiatief is een mooie samenwerking ontstaan tussen het ROC Regio College en Pennemes. Er zijn zelfs al plannen gemaakt voor een volgende activiteit binnen Pennemes.