AMSTERDAM - Ben je tussen de 12 en 18 jaar? Dan zijn de vier pleinen rond de Stopera dé plek om samen met je vrienden Koningsdag te vieren.

Op 27 april wordt de omgeving van het stadhuis omgetoverd tot The King’s Playground, met live podiumoptredens, muziek en dans voor en door jongeren. De gemeente vroeg aan het ROC van Amsterdam en Inholland om iets te organiseren dat speciaal voor jongeren is. Van de zes inzendingen is dit het winnende idee.

Podium

Het Stoperaplein is het centrum van het evenement. Hier kun je spellen spelen en op het podium voor jong talent zijn live optredens van studenten van Inholland en het ROC van Amsterdam. Ook de winnaars van de dj contest onder Amsterdamse jongeren geven hier hun live performances.

XXL

De spellen zijn in een XXL jasje gegoten. Je kunt bijvoorbeeld Kendie Krush spelen op een heel groot scherm. Of levend tafelvoetbal. En er is een Sweeper zoals bij het tv-programma WipeOut.

Organisatie

Studenten van het ROC van Amsterdam en Inholland hebben de gehele organisatie van The King’s Playground op zich genomen: van de horeca met heuse foodtrucks, de spellen, de podiumacts tot en met de promotie.

Volg The King’s Playground

Wil je weten wat er allemaal te doen is? Volg The King’s Playground dan via Facebook of Instagram: the_kings_playground.

  • Waar? Stoperaplein, Waterlooplein, Rembrandtplein en Thorbeckeplein
  • Wanneer? 27 april 12.00-20.00 uur