ZAANSTAD - 13 maart van 19.30 – 22.00 uur organiseert de VUZ een lezing over de EU na de Brexit. Walter Pfeil van Eured gaat in op de EU en relatie met het Verenigd Koninkrijk, nu en in de toekomst. Ook komen de Europese verkiezingen uitgebreid aan bod. De lezing is in De Bieb Zaandam, Westzijde 170 in Zaandam en toegang is € 5.

We starten met een korte inleiding, waarin wordt verteld wat u niet hoort op het NOS-journaal. Wat maakt de EU uniek. Wat zijn haar krachtbronnen. Hoe gaat zij te werk. Op basis van welke rechtsgrondslag. Wat wil ze bereiken. En wat betekent zij voor de rest van de wereld.

Er is veel aandacht voor de actualiteit. De gevolgen van de Brexit en de geboden kansen. De reactie van de overige 27 EU-lidstaten. Na een diepgaande blik in de spiegel hebben zij gekozen voor de vlucht naar voren en verdieping van de onderlinge samenwerking. De hervormingsvoorstellen, inclusief de standpunten van onze Europarlementariërs komen aan bod.

We sluit af met een vooruitblik op de aanstaande Europese verkiezingen. Gedurende de gehele lezing bestaat er volop ruimte voor uw vragen. Walter Pfeil (1959) is Europa-deskundige en verbonden aan Stichting EU Research en Educatie. Sinds 1995 houdt Eured zich vanuit een onafhankelijke positie bezig met Europa. Zij verzorgt gastlessen, lezingen en cursussen, en verstrekt advies. Zij richt zich op het verkleinen van de kloof tussen Brussel en de Europese burger.

Aanmelden: www.vuzaanstreek.nl