Autodelers verdienen maandelijks honderden euro’s via deelplatformen. Steeds meer mensen kiezen voor een autovrij bestaan en maken gebruik van de deeleconomie. In Zaandam worden op deelplatform SnappCar meer dan dertig deelauto’s aangeboden.

Verdienen en besparen
Bezittingen delen is iets van de 21ste eeuw. Platformen als Airbnb, MotorShare en SnappCar bieden particulieren de mogelijkheid geld te verdienen door hun bezittingen beschikbaar te stellen aan anderen. Parkeerplekken zijn beperkt en duur, de maandelijkse autokosten zijn een greep uit de portemonnee en de meeste voertuigen staan het grootste gedeelte van de dag stil. Delen is voor velen aantrekkelijk. Je auto staat stof te hebben voor de deur, terwijl anderen voor het gebruik willen betalen. Huurders zijn naar verhouding goedkoper uit dan bij een commercieel bedrijf. Zowel verhuurder als huurder gaan er financieel op vooruit. In sommige Nederlandse steden verdienen verhuurders honderden euro’s per maand. Het grootste aanbod heeft SnappCar in Amsterdam. Zelf een auto huren in Amsterdam?

Sleutelloos
Verhuurders kunnen bij SnappCar de Keyless-technologie leasen. Voor een maandelijks bedrag beschikt een auto over een systeem waarmee de deuren via een app geopend en gesloten kunnen worden. Huurders hoeven zo niet af te spreken met een autoverhuurder. De sleutel blijft immers achter in de auto en de app doet het werk. Het contract is maandelijks opzegbaar en kost €39,95 per maand. Volgens SnappCar verdienen verhuurders in Nederland gemiddeld €350 per maand met Keyless.

Community
Gebruikers van SnappCar worden gezien als leden van de community. Medewerkers van het platform kennen de vaste verhuurders en huurders goed. Eigenaren kunnen vaste klanten korting geven in de vorm van een lagere huurprijs of meer vrije kilometers. Huurders die vaker huren, kunnen voor €5 per maand Premium-lid worden. Zo krijgen zij nog meer korting op elke boeking.