ZAANDAM – Vanaf februari beschikt Crematorium en Uitvaartcentrum Zaanstad over een 24-uurskamer met eigen entree. Hier kunnen nabestaanden tot het moment van de uitvaart dag en nacht hun overleden dierbare bezoeken zonder afspraak.

De 24-uurskamer is een huiselijk ingerichte ruimte met een warme uitstraling waar de overledene kan verblijven tot het moment dat de uitvaart plaatsvindt. Nabestaanden krijgen een eigen sleutel en hebben een eigen entree. Zo hebben zij 24 uur per dag toegang tot de ruimte om in alle rust afscheid te kunnen nemen, wanneer zij dat willen.

Iedereen rouwt anders

Locatiemanager Linda de Korte: “Bij een overlijden rouwt ieder op een andere manier. Onze uitvaartlocatie tegenover het Vijfhoekpark in Zaandam is elke dag van de week geopend, maar met de 24-uurskamer is men helemaal vrij om te komen en gaan wanneer en hoe vaak men wenst. Dankzij de eigen entree kan dit midden in de nacht, juist heel vroeg in de ochtend of diverse malen per dag. Ook is de ruimte uitgerust met koffie- en theefaciliteiten en sanitair zodat men de tijd kan nemen die hij of zij nodig heeft om het verlies een plek te kunnen geven.”

Over Crematorium en Uitvaartcentrum Zaanstad

Crematorium en Uitvaartcentrum Zaanstad biedt alles voor een goed afscheid onder één dak. Van verzorgingsruimte en rouwkamers tot sfeervolle ruimtes voor de plechtigheid met een hapje en drankje na afloop. De uitvaartlocatie maakt onderdeel uit van PC Uitvaart, expert op het gebied van uitvaartverzorging in de regio Noordwest-Nederland.