ZAANDAM - Mensen lopen vaak vele meter op een dag waardoor het logisch is dat het lopen niet altijd even soepel gaat. Heb jij weleens last van je voeten met lopen? Of last van vermoeide benen of knieën? Dan kan een bezoek aan podotherapie Zaandam een goede oplossing zijn. Een podotherapeut is gespecialiseerd in de onderste ledematen. Dat wil zeggen het gebied van de enkels tot aan de heupen. Het kan dan dus gaan om klachten aan de knieën, voeten of enkels. Veel van deze klachten komen voort uit een verkeerde stand van de voeten. Een podotherapeut kijkt dan ook naar de stand van de voeten en past eventueel de stand van de voeten aan door gebruik te maken van inlegzolen of steunzolen. Ook aangepast schoeisel of medical taping behoren tot de behandelingen die een podotherapeut uitvoert. Woon je in Zaandam en heb je klachten aan je onderste ledematen? Breng dan eens een bezoekje aan podotherapie Zaandam. Want wist je dat klachten aan je rug, bekken of heupen ook vaak vanuit je voeten komen? Een bezoekje aan de podotherapeut is daarom ook zeker aan te raden wanneer je pijnklachten ervaart tijdens het lopen.


Wat doet een professionele podotherapeut?

Zoals al even aangegeven is een podotherapeut gespecialiseerd in de onderste ledematen. Pijnklachten aan de voeten, enkels, knieën en heupen worden daarom ook vaak door een podotherapeut beoordeeld. Bovendien is een podotherapeut een eerste aanspreekpunt voor mensen met diabetes. Veel diabetespatiënten hebben last van wonden en ontstekingen aan de voeten en enkels. Een podotherapeut helpt dan bij de verzorging en het verbinden van de wonden om de problemen vroegtijdig aan te pakken. De meest voorkomende problemen zijn toch wel de afwijkende voetenstand. Door medical taping toe te passen of door steunzolen aan te meten worden veel klachten verminderd. Mocht bovenstaande niet helpen dan heeft podotherapie Zaandam uiteraard nog veel meer behandeling die de pijnklachten laten afnemen. Denk bijvoorbeeld aan oefeningen die de flexibiliteit van de gewrichten ondersteunen en die de bewegelijkheid bevorderen.

Welke behandelingen voert podotherapie Zaandam uit?

Podotherapie Zaandam voert dus diverse behandelingen uit die pijnklachten verminderen die doorgaans worden veroorzaakt door een afwijkende stand van de voeten of de knieën. Denk bijvoorbeeld aan O-benen of X-benen. Door het aanmeten van persoonlijke steunzolen worden deze klachten verminderd. Helpt dit niet of niet voldoende, dan kan er medical taping worden toegepast. Ook worden er vaak oefeningen gegeven of wordt er ondersteuning geboden met het uitvoeren van de oefeningen. Ook wondverzorging, verzorging van ingegroeide teennagels of ontstoken teennagels worden behandeld door een professionele podotherapeut.

Heb je dus te maken met klachten aan je bewegingsapparaat?

Laat dan eens checken of deze klachten niet voortkomen uit een verkeerde stand van je voeten. De meeste pijnklachten zijn te verminderen met aangepast schoeisel of gewricht ondersteunende oefeningen. Twijfel je nog om een afspraak te maken met podotherapie Zaandam? Twijfel dan niet langer want door te lang rond te lopen met klachten zullen deze alleen maar toenemen. Neem dan contact op met podotherapie Zaandam en bespreek eens wat zij voor je kunnen betekenen. Na een uitgebreide intake is vaak al snel duidelijk of de podotherapeut een behandeling kan starten of dat er toch andere zorg vereist is. Loop in ieder geval niet te lang door met pijn of klachten aan je voeten of benen. Vaak is een oorzaak sneller gevonden dan je denkt.